26.05.2015 4796

Робота дегустаційної комісії Уманського НУС

Дегустація – основа визначення якості плодів і ягід при їх переробці. Саме тому при кафедрі технології зберігання і переробки плодів та овочів Уманського НУС створена регулярна дегустаційна комісія.

21 травня 2015 року на кафедрі технології зберігання і переробки плодів та овочів відбулася дегустація зразків. Це продукти переробки з ягід суниці сортів Дукат, Хоней, Полка –  компоти, джеми, варення, представлені докторантом, доцентом Іриною Заморською та зразки плодово-ягідних виноматеріалів, виготовлені на основі яблучного соку з яблук сортів Спартан і Айдаред, представлені магістранткою Людмилою Руденко (науковий керівник Анастасія Токар).

Робота дегустаційної комісії Уманського НУС
Робота дегустаційної комісії Уманського НУС
Робота дегустаційної комісії Уманського НУС
Робота дегустаційної комісії Уманського НУС

За результатами дегустаційної оцінки виявлено сорти суниці, найбільш придатні для виробництва окремих продуктів переробки.

Результати оцінки виноматеріалів вказали на сильний зв'язок між органолептичними показниками та фізико-хімічними, що були визначені раніше.

Людмила Матенчук, кандидат с.-г. наук, ст. викладач