24.03.2015 4913

Робота ради студентського самоврядування УНУС

Одним із завдань органів ради студентського самоврядування є організація і перевірка умов проживання студентів у гуртожитках, забезпечення і захист їх прав та інтересів, а також забезпечення виконання ними своїх обов’язків. 

Питанням контролю санітарно-гігієнічного стану гуртожитків займається соціально-побутовий сектор ради. У цьому навчальному семестрі цією складовою ради студентського самоврядування Уманського національного університету садівництва здійснено першу рейдову перевірку умов проживання в гуртожитках університету.

Так, 11 березня о 20:00 відбулася перевірка у гуртожитку № 1, під час якої було звернено особливу увагу на санітарно-гігієнічний стан кімнат та місць загального користування, виконання правил внутрішнього розпорядку, діяльність роботи ради студентського самоврядування гуртожитку. Окрім того, було проведено бесіди зі студентами щодо роз’яснення їх прав та обов’язків під час проживання у гуртожитку.

Результати перевірки були представлені проректору з адміністративно-господарської роботи, деканату та коменданту гуртожитку, а раді студентського самоврядування гуртожитку рекомендовано активізувати свою роботу.

17 березня о 20:00 було проведено рейдову перевірку в гуртожитку № 5.  Під час перевірки було проведено виховну бесіду зі студентами щодо умов проживання у гуртожитку; велику увагу приділяли санітарному стану кімнат, місцям загального користування та наявності графіків чергування у гуртожитку.

Під час перевірки значних порушень не виявлено. Про технічні несправності повідомлено проректора з адміністративно-господарської роботи. Рада студентського самоврядування гуртожитку працює на належному рівні.

Вікторія Уманчик, голова ради студентського самоврядування