27.09.2013 5474

Розпочалися тренінги «Адаптація першокурсників до умов навчання у вищому навчальному закладі»

   24 вересня в Уманському НУС у рамках діяльності психологічної служби університету розпочав свою роботу тренінг «Адаптація першокурсників до умов навчання в вищому навчальному закладі».

   Метою тренінгу є сприяння психологічному пристосуванню першокурсників до умов навчання, зокрема: корекція хибних очікувань і типових ілюзій щодо навчання; знаходження оптимальних моделей поведінки в студентському середовищі, формування навичок конструктивного спілкування, сприяння єднанню студентського колективу через створення доброзичливого психологічного клімату в групі.

   Участь у тренінгу взяли першокурсники факультету менеджменту 11-з та 11-гр групи, декілька студентів-старшокурсників і куратор 11-з групи, к.е.н., доцент Тимчук С.В.

   Участь куратора, як безпосереднього учасника тренінгу, була цінним засобом інтеграції і стала певним каталізатором для встановлення емоційно-відвертого спілкування та передумовою для розвитку позитивного мікроклімату в групі.

   Цей тренінг став першим з передбачуваної серії, яка буде проводитися між студентським поповненням серед інших факультетів. 

Галина Мінченко, практичний психолог