20.05.2013 5186

Розвивається співпраця садівників

  16 травня 2013 року кафедру плодівництва і виноградарства відвідала делегація природничо-технологічного факультету Вроцлавського природничого університету (Польща) у складі декана, доктора Адама Шевчука, докторів Петра Хохури і Марти Чапліцької та заступника декана Вєслава Войцеховського, яка прибула в УНУС з метою підписання угоди про співпрацю.

Учасники зустрічі на кафедрі плодівництва та виноградарства
Учасники зустрічі на кафедрі плодівництва та виноградарства

   Під час короткого візиту й огляду навчальних аудиторій та наукових лабораторій кафедри відбулося обговорення актуальних питань удосконалення наукової і навчальної діяльності у садівництві та виноградарстві. У зустрічі взяли участь доценти Віталій Манзій, Володимир Майборода і Петро Головатий, а також аспіранти Андрій Чаплоуцький, Людмила Худік, Олена Голобородько та Леонід Ременюк.

   Предмет особливого зацікавлення гостей – напрямки наукової діяльності у садівництві й виноградарстві та можливості розвитку співпраці між відповідними кафедрами у рамках укладеної угоди про співпрацю наших університетів.

   Професор Адам Шевчук повідомив, що на природничо-технічному факультеті Вроцлавського природничого університету навчаються 2800 студентів на одинадцяти напрямках підготовки і працюють 300 науковців, з яких 70 професорів. На науково-дослідній станції з садівництва та овочівництва у Самотворі, що за 15 км від університету, розгорнуто актуальні для виробництва дослідження, зокрема, з удосконалення конструкцій насаджень кісточкових культур – абрикоса, персика і сливи – на карликовій підщепі Пуміселект.

   Висловлено пропозицію щодо можливості обміну студентами й аспірантами, а також проведення викладачами кафедри плодівництва та виноградарства УНУС навчальних занять зі студентами Вроцлавського університету. Аспіранти ж кафедри плодівництва та виноградарства УНУС візьмуть участь у конкурсі на здобуття гранту Вроцлавського природничого університету з метою короткотермінового стажування з напрямку своїх дисертаційних досліджень.

Аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства - учасники конкурсу на грант Вроцлавського університету
Аспіранти кафедри плодівництва і виноградарства - учасники конкурсу на грант Вроцлавського університету

Олександр Мельник, завідувач кафедри плодівництва та виноградарства

(фото автора)