28.06.2024 103

Шановна університетська спільното!

Сьогодні вся Україна відзначає знаменну дату – День Конституції нашої країни. Ухвалений у 1996 році, цей основний закон є символом державності та вільного громадянського суспільства, незалежності та волі. А ще – втіленням прагнень і сподівань багатьох поколінь українців, які власними діями та зусиллями наближали плекану у найскладніші часи мрію про автентичність і свободу рідної землі.

Нині, як і сотні років тому, ми, українці, відстоюємо право на життя у своїй державі. На буття самобутніми та самостійними, рівними у колі демократичних країн. На розвиток нації і розбудову українського суспільства на основі принципів верховенства права та цінності людського життя. Виборюємо їх потом і кров’ю, стражданнями та незламністю духу, непоправними втратами та самовідданою жертовністю…

Але ми є, ми стоїмо всупереч всьому! Тож вітаю всіх вільних і нескорених, українців за народженням і покликом серця! Нехай завжди будуть незмінними наше вільне слово, право на вибір, благородні вчинки та цілеспрямованість на шляху до мети! І повсякчас – наближаймо разом нашу таку омріяну Перемогу, віддаючи шану Героям, які наближають мир!

Слава Україні! Героям слава!

 

 

Ректор                                         Олена НЕПОЧАТЕНКО