06.12.2014 6726

Слава древніх воїнів живе в серцях сучасних юнаків

Слава древніх воїнів живе в серцях сучасних юнаків
Слава древніх воїнів живе в серцях сучасних юнаків
6 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України. Це вже 23 рік, відколи наша держава має власну армію. Проте витоки війська українського йдуть своїм корінням у глибоку давнину. І саме вони несуть через віки й епохи звитягу, патріотизм та палку душу українців, сповнену любові до ближнього, до рідної землі, до свого народу. Тупотом коней військових дружин часів Великих князів Київських, швидкими польотами козацьких човнів і загонів виховувалося покоління сучасних боронителів єдності України – безстрашних, самовідданих, незламних у своїх прагненнях і переконаннях.

Саме таким є покоління сучасних студентів Уманського національного університету садівництва. Їхні думки – про Україну, про її майбутнє, про мир, який має запанувати на наших стражденних землях. І про готовність зробити все для того, аби їхні мрії здійснилися:

«Україно! Дорога моя Україно! Зараз, у цей важкий для тебе час, ми хочемо підняти тебе з колін. Щоб вигнати ворога з твоїх земель і щоб ніколи, ненько, ніхто на тебе не зазіхав!..»

«Дорога ненько Україно! Ми любимо тебе більше за життя. І готові і вдень, і вночі захищати твою незалежність, свободу і єдність. Ми будемо продовжувати славні козацькі традиції і передаватимемо їх нащадкам своїм, з покоління в покоління. І нехай увесь світ знає: в Україні живе сильний, незламний духом народ. І ніякі загрози нам не страшні, поки ми разом, ми єдині…»

«Ми любимо Україну, як рідну матір, як сонце, як вітер і зорі… Ніколи не віддам її, не зраджу, не залишу у біді. Завжди стану за нею горою…»

«Живи, Україно! Живи для краси, для сили, для правди, для волі! Стануть вірні твої сини навкруги із шаблями наготові… І рідну землю топтати ворогам не дамо!..»

Наше майбутнє – за молоддю. І сучасна юнь у відданій любові до Батьківщини демонструє власну готовність жертовності за мир і благополуччя у дні прийдешньому. І кріпне в українців впевненість: мирному майбутньому – бути!

Леся Барабаш, начальник редакційно-видавничого відділу

за матеріалами конкурсу «Козацькі забави»

Слава древніх воїнів живе в серцях сучасних юнаків
Слава древніх воїнів живе в серцях сучасних юнаків