04.11.2016 5101

Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016

Студенти Уманського НУС спеціальності «Готельно-ресторанна справа» відвідали Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2016. Щорічно FoReCH об’єднує лідерів галузі і є надійною комунікаційним майданчиком для здійснення угод і підписання контрактів, а також дозволяє оцінити перспективи розвитку сектора гостинності.

Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016

Під час експофоруму студенти мали можливість ознайомитися з виставками: «Ресторан Експо», «Сучасний готель», «Ресторан Прод Експо», «Світ скла та посуду», «Вендінг Експо Київ», «Wine Fest 2016», «Kiev Clean Expo».

Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016

Ресторан Експо – одна з найбільш вражаючих виставок проекту, яка зібрала на майданчику провідних гравців ресторанного ринку, таких як «Новий проект», «Контакт», «Європейські технології обладнання», «Maresto», «Bartcher», «Євростандарт», «Merx», «Piramit». Виставка надає повний комплекс послуг, необхідних для якісної роботи ресторану, бару, кафе. Кваліфіковані експоненти допомагають скласти саму неймовірну картинку за допомогою різноманітного асортименту обладнання для приготування страв і напоїв, меблів, світлового обладнання, дизайнерських рішень і т.д.

Провідні шеф-кухарі і ресторатори проводили майстер-класи, під час яких готували страви і розповідали про свої останні розробки. Також успішні ресторатори поділилися з студентами найбільш актуальною інформацією та професійними знаннями.

Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016

Значний інтерес у студентів викликала тематична кавова секція «Територія джезви». Під час якої студенти дізналися як відкрити кав’ярню, особливості обжарки кави і принципи створення блендів, як отримати баланс смаків, важливість правильної посуди в кав’ярні (форма, вага, матеріал, обсяг і навіть колір чашки можуть відігравати ключову роль у смаку кави).

Відвідування форуму дозволило побачити багато цікавих пропозицій і оригінальних товарів, ознайомитися з останніми новинками галузі, високотехнологічним обладнанням, різними способами оформленням інтер’єру та освоїти простори комплексних технічних і дизайнерських рішень для сучасного готелю та ресторану.

Крім того, в рамках експофоруму студенти відвідали ІІ Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST»-2016. Це знаковий кулінарний та гастрономічний конкурс серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), які прагнуть постійно удосконалювати професійні компетентності і практичні навички, збагачувати набутий досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.

Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016
Студенти Уманського НУС відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу 2016

У змаганнях фестивалю взяли участь представники 10 країн світу – команди: Республіки Польща, Республіки Білорусь, Республіки Сербія, Республіки Хорватія, Держави Ізраїль, Палестини, Турецької Республіки, Республіки Індії, Королівства Саудівської Аравії та Ісландії.

BESTCookFEST – подія, яка не залишила байдужим нікого, кулінарна феєрія, яка зачаровує тебе барвистими запахами, живою енергією та яскравими особистостями. Шеф-кухарі міжнародного класу, які з посмішкою звуть тебе на селфі...

Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи