Студентський конкурс „Кращий окулірувальник – 2013”
Щорічно, в першій половині серпня, студенти другого курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС під час навчальної практики набувають фахової підготовки з окулірування підщеп плодових культур. Підсумком такого навчання є проведення змагань серед кращих окулірувальників.
Не став виключенням і поточний рік. Традиційно конкурс проводився в плодовому розсаднику навчально-наукового виробничого відділу університету. До складу жюрі ввійшли заступник декана факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Яковенко Р.В., доценти кафедри плодівництва і виноградарства Манзій В.В., Трохимчук В.А.; старший викладач Буцик Р.М.; аспіранти Чаплоуцький А.М. і Терещенко М.М. Серед конкурсантів ‑ студенти 21-п і 22-п груп факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин.
Організаторами конкурсу ‑ кафедрою плодівництва і виноградарства – були розроблені умови його проведення та критерії оцінювання учасників. За умовами конкурс проводиться в два етапи. Під час першого етапу оцінюється техніка виконання окулірування, під час другого ‑ визначається приживлюваність заокульованих вічок.
Тож перший етап змагань розпочався з реєстрації і шифрування учасників. Отримавши інструмент та живці, конкурсанти активно розпочали виконання завданння. Майстерність кожного з учасників жюрі оцінювало за такими показниками як підготовка підщепи, виконання зрізу на підщепі і зрізування щитка на живці, об’язування місця окулірування, навики володіння ножем.
Отримавши результати приживання окулірувань (ІІ етап) і підсумувавши набрані бали загалом за конкурс буде визначено переможців.
Старший викладач кафедри плодівництва і виноградарства Буцик Р.М.
Фотогалерея




