15.05.2015 5627

Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні

13 травня на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбулася відкрита лекція завідувача кафедри аграрного консалтингу та сервісу Національного університету біоресурсів і природокористування України д.е.н., професора Кальна-Дубінюк Тетяни Прокопівни «Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні».

Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні
Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні
 

Кальна-Дубінюк Т.П. є членом міжнародних асоціацій Європи (ЕSЕЕ) і світу (AIAEE) з екстеншн освіти та міжнародної федерації з домашньої економіки (IFHE), член міжнародної МБА організації AGRIMBA, член міжнародного Фулбрайтівського товариства, бере участь у семінарах всесвітньої сільськогосподарської організації FAO.

У своїй презентаційній доповіді Кальна –Дубінюк Т.П. зазначила, що розвиток сільського зеленого туризму в Україні є одним із ключових факторів розширення зайнятості у сільській місцевості та розвитку сільських територій, окреслила основні напрями у створенні сприятливого середовища для розвитку галузі відпочинку у селі. Щоб зробити сільський зелений туризм більш привабливим для споживачів, необхідно, насамперед, подбати про колорит, екологічну безпеку та дозвілля туриста: різноманітні екскурсії, організація риболовлі чи полювання, відвідання ярмарки або вивчення народних промислів.

Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні
Сучасний стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні

У ході проведеного заняття студенти ознайомились із загальною характеристикою стану сільського зеленого туризму в Україні, законодавчою, нормативно-правовою базою, особливостями надання послуг, відносинами з найманими працівниками у сфері сільського зеленого туризму тощо.

Головним підсумком лекції стало усвідомлення того, що сільський туризм в Україні розвивається, набуває нових форм та виходить на європейський рівень якості.

Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи