24.08.2013 4933

Святкування 22-ї річниці Незалежності України

Верховна Рада України, зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, постановила вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

    Становлення української державності проходило досить складно і суперечливо, багатовікова історія українського державотворення пройшла важкий тернистий шлях, але сьогодні Україна – суверенна держава, яка гідно заявила про себе  на європейському рівні.

    23 серпня пройшли урочисті церемонії підняття державного прапора України на будинках органів державної влади місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, в  обласних і районних центрах, містах обласного та  республіканського значення. До цього заходу долучився і Уманський національний університет садівництва, на території якого був урочисто піднятий державний прапор.

      24 серпня 2013 року Україна святкує 22-у річницю Незалежності;  цими днями Україна підсумовує свої здобутки, прославляючи людей, які невпинно трудяться на благо рідної країни: урочисто вручаються нагороди працівникам підприємств, установ і організацій, проводяться загальнонародні виставкові акції, щорічні виставки квітів, спортивні змагання, святкові концерти за участю естрадних виконавців та феєрверки.

Святкові урочистості з нагоди 22-ої річниці Незалежності розпочалися 22 серпня в міському Будинку культури, на яких міський голова Юрій Бодров привітав земляків-уманчан зі святом, відзначив нелегкий шлях до незалежності нашої держави та зупинився на досягненнях місцевої громади у сферах освіти, торгівлі, побутового обслуговування, пенсійного та соціального забезпечення.

На урочистих зборах було вручено жителям Умані почесні відзнаки «Мати-героїня», нагороджено громадян міста Почесними грамотами Черкаської облдержадміністрації та виконкому Уманської міської ради.

Традиційно Уманський національний університет садівництва  бере активну участь у всіх загальноміських заходах. Делегація науково-педагогічного колективу була учасником  урочистих зборів, присвячених 22-ій річниці Незалежності,  а народний самодіяльний ансамбль танцю «Нивка» виконав хореографічну композицію «Привітальна» та став окрасою святкового концерту, який підготували творчі колективи міста.  

Від відокремлених структурних підрозділів Уманського НУС присутніх у залі привітала піснею «Країно моя» студентка Уманського агротехнічного коледжу   Аліна Субчинська.

Пророчо пролунав у залі Будинку культури  Гімн України на слова Павла Чубинського: «Ще не вмерли України ні слава, ні воля. Ще нам, браття українці, усміхнеться доля. Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці», – хай благословен буде наш край калиновий, хай  колосяться пшеничні лани, хай золотим дзвіночком лине рідна мова, хай шануються надбання наші, хай українці гордо і багато живуть на Україні, бо ми того варті! Бо ми – українці!

 

Прес-центр університету