13.10.2015 4884

Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС

День працівників харчової промисловості відзначається щорічно у третю неділю жовтня відповідно до Указу Президента України від 08.08.1995 р. № 714/95.

Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Україні близька до дати, проголошеного в 1979 році Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. У 1995 році 16 число випадало на 3-й понеділок жовтня. У той же час, День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року святкувався в третю неділю жовтня. Мабуть, при призначенні дати свята була врахована стара традиція вшанування професіоналів у вихідні дні і нове для України устремління в світову спільноту.

Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС
Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС

Цьогоріч дана подія припадає на 18 жовтня, тому в Уманському національному університеті садівництва було вирішено провести серію заходів присвячених цій події.

Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС
Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС

Відповідно до програми заходів, присвячених святкуванню Дня працівників харчової промисловості, в Уманському НУС відбулася виставка творчих досягнень студентів інженерно-технологічного факультету. А їм було що показати…

Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС
Святкування Дня працівників харчової промисловості в Уманському НУС

Від краси та різноманіття робіт просто розбігались очі. Варто зауважити, що приємно здивували роботи наших першокурсників, зокрема 11-т групи: Штефанюк Аліни, Кривди Наталії, Собченко Тетяни.

Не залишилися осторонь і талановиті майстрині – Оксюта Анастасія, Федоренко Тетяна, які також продемонстрували свої роботи.

Багато теплих побажань пролунало зі строкатих стінгазет, якими майбутні технологи вітали один одного.

Катерина Калайда, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів