21.04.2016 7909

Свято в Уманському НУС продовжується

Професорсько-викладацький склад та студенти Уманського НУС продовжують святкувати річницю заснування економічного факультету. І загальновідомо, що нема такого студента, який не мріяв хоч би на хвилинку стати викладачем. Саме тому студенти факультету економіки і підприємництва вирішили позмагатися з викладачами у майстерності проведення лекційних занять.

У рамках дня студентського самоврядування на кафедрах обліку і аудиту, маркетингу, фінансів і кредиту та економіки студенти факультету економіки і підприємництва протягом дня мали можливість відчути себе в ролі викладачів. І варто відзначити, що з поставленими завданнями «студенти-викладачі» справились надзвичайно добре. Незважаючи на те, що лекцію читає студент - одноліток , слухачі були уважними та віднеслись з повагою та розумінням до свого колеги. 

Вітальне слово першого проректора університету Івана Мостов'яка
Вітальне слово першого проректора університету Івана Мостов'яка
 

Святкування 40-річного ювілею економічного факультету продовжилося урочистою лінійкою факультету менеджменту, що додала ще більше святкової атмосфери всім викладачам, студентам та гостям свята. Розпочався захід вітальним словом, яке проголосив перший проректор університету Іван Мостов'як. Привітавши всіх присутніх зі святом, Іван Іванович побажав творчої наснаги викладачам та успішного навчання студентам. До слів привітань першого проректора приєдналися і колишні декани економічного факультету та факультету менеджменту – Микола Недвига, Володимир Марченко, Анатолій Роєнко. Детально розповіла про успіхи факультету на даний час нинішній декан Наталія Вернюк. 

Декан факультету менеджменту Наталія Веренюк
Декан факультету менеджменту Наталія Веренюк

На свято завітали і випускники факультету менеджменту, які є яскравим прикладом для наслідування нинішнім студентам факультету. Серед них – керівник фермерського господарства «Агрофірма «Базис» Володимир Осадчий; начальник планово-економічного відділу Уманського тепличного комбінату Руслан Гоменюк; директор комунального підприємства «Уманське ремонтно-експлуатаційне управління № 3» Андрій Цар.

Прикрашали свято виступи талановитих студентів Надії Севастьянової; Катерини Гончаренко та Івана Голубєва. 

На завершення урочистої лінійки керівництвом університету та факультету було нагороджено викладачів і студентів грамотами за наукові та творчі здобутки. На такій веселій ноті студенти подарували всім присутнім виступ - флешмоб. 

Флешмоб студентів та викладачів факультету менеджменту
Флешмоб студентів та викладачів факультету менеджменту

Студенти Уманського національного університету садівництва талановиті в усьому, а тому молодь факультету економіки і підприємництва, крім успішного оволодіння професійними навичками, знаходить час ще й на розвиток талантів, пов’язаних з майстерним володінням римованим словам.

У віршах є пам’ять нинішнього дня… А тому нема більш надійної схованки для думок, спогадів чи переживань, аніж вірш. 20 квітня, до ювілею економічної освіти в УНУС, відбулася презентація збірки віршів студентів факультету економіки і підприємництва, присвяченої 40-річчю економічного факультету «Твоя дорога в успішне майбутнє». Студенти зачитали широкому загалу свої вірші та розповіли, що ж саме надихнуло авторів на їх написання. Тематика віршів була абсолютно різною: майбутня професія; війна на сході України; родинні стосунки, але одне спільне у віршах все ж було – це любов до Батьківщини.

А на адмінплощі університету відбулася урочиста святкова лінійка факультету економіки і підприємництва. До присутніх з вітальним словом звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Уманського НУС Михайло Мальований, який привітав усіх присутніх і побажав подальшого процвітання факультету.

До його привітань приєднались декани – Віра Костюк, яка очолювала факультет з 2009 року по 2011 рік, та чинний декан Юлія Нестерчук.  Адміністрація факультету грамотами відзначила студентів факультету за відмінні успіхи у навчанні, за спортивні досягнення, за участь у художній самодіяльності, за реалізацію цілей ради студентського самоврядування факультету, за активну участь у конкурсах й інтелектуальних іграх, за волонтерську діяльність у волонтерському штабі «Разом».

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання трагічні події, які зараз відбуваються в нашій країні.

У свою чергу, студенти подарували викладачам флешмоб і пісенні номери. А напередодні святкування рада студентського самоврядування провела анонімне анкетування, за допомогою якого визначила найкращих викладачів на думку студентства, нагородивши їх грамотами у різних номінаціях. 

Святкова атмосфера й далі продовжує панувати у стінах вузу. З кожним днем свято набирає все більших обертів…

Перший день святкування: "Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший".

Другий день святкування: "40 років економічному факультету – продовжуємо у тому ж дусі".

Третій день святкування: "Економіка – вперед: урочиста лінійка до ювілею"

Прес-центр Уманського НУС
Фото, Олег Черноусько