21.05.2015 5861

Тепло родинного вогнища

Бібліотекарі Наукової бібліотеки спільно зі студентами факультету менеджменту підготували та провели літературно-музичну композицію «Родина, родина, від батька до сина», присвячену до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї.

Святково прибраний зал, вишиті рушники, обереги, поруч з іконою Божої Матері Господня заповідь: «Шануй батька і матір свою, щоб довгими дні твої були на землі»

         …Давайте поговорим про батьків,

         Що нас вони родили і ростили,

         У нас вселили стільки мрій, старань і сили.

         Давайте поговорим про дітей,

         Що в них надія наша, наша радість

         А як на світі жити без любові?

         Давайте поговорим про любов…

 

Такими словами ведучі Юлія Дергач і Максим Тлустий  звернулись до присутніх у залі.

Мабуть, немає нічого ближчого для людини як рідний дім, сюди повертаємось ми з далеких доріг, несемо свої сумніви, радощі і печалі. Рідна домівка, лагідна пристань наших душ, оспівана в ніжній і щирій українській пісні. Запахло в залі чебрецем, любистком і м’ятою. У виконанні ансамблю «Гармонія» (художній керівник Гусак Неля Олександрівна, муз. керівник Мартьянов Віктор Сергійович) прозвучали пісні: «Де Рось і Росава», «Ой чого калина віти похилила», «За столом зібралася родина» та ін.

Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища

Богинею-берегинею називають ту, що береже свою оселю, оберігає від невірного кроку, напасті та лиха, ту берегиню, що ніколи не вимагає від нас жертв, а сама жертвує заради нас всім – навіть життям.

                                …Руки ласкаві цілую,

                                Стільки з них випито сили,

                                Ткали вони і косили,

                                Прали і тісто місили,

                                Здолала все і заспівала дзвінко,

                                Лиш ти, рідна мамо, українська жінко!

Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища

Кожен з нас поет в душі. А красиво побудувати відносини з дорогою для тебе людиною – також талант. Не погасити в потоці днів чисте полум’я світлого почуття, не розміняти на дрібниці – значить, бути щасливим. Про любов до батьків, світле і чисте почуття кохання звучали вірші у виконанні студентів факультету менеджменту: Ільченко Н., Декарчук В., Савелюк Т., Тодоренко Л., Ситник В., Шаповал М., Пустовіт Ю., Варич А., Гейко Т., Асауленко І., Герасименко Ю., Прудко А., Козак К.

Кожен відчув себе гілочкою великого родинного дерева, що вже стоїть віки. Це дерево – наш славний родовід, це батько, мати, прадід твій і дід. І старатись повинні ми, щоб дерево наше родинне набиралось сил, завжди було квітучим, а коріння ставало ще глибшим.

Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища

На завершення директор Наукової бібліотеки Світлана Нижник подякувала всім учасникам заходу і побажала доброботу та спокою у нашій державі та непохитної твердості родинних стосунків, щоб свято це стало для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім’ї.

Висловлюємо подяку заступнику декана з виховної роботи факультету менеджменту Лілії Кустріч  за допомогу в організації і проведенні заходу.

Тепло родинного вогнища
Тепло родинного вогнища

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар Наукової бібліотеки