05.07.2013 4788

Традиційна перемога Уманської школи хліборобства

   Останні кілька років фірма "Август" – найбільша російська компанія з розробки, виробництва і реалізації хімічних засобів захисту рослин – проводить Міжнародну олімпіаду серед агрономів-професіоналів.

   У кінці червня в м. Мінськ (Білорусь) пройшов І етап цьогорічної олімпіади, на якій чергову перемогу здобули випускники факультету агрономії Уманського національного університету садівництва, посівши І місце (Олександр Коваленко, випуск 2010 року), ІІ місце (Сергій Боковенко, випуск 2006 року) і ІІІ місце (Василь Подолян, випуск 1989 року), залишивши для решти учасників лише ще одне ІІІ місце. Вони і представлятимуть Україну в ІІ етапі Міжнародної олімпіади, яка буде проводитися в м. Москва.

   Абсолютним переможцем минулорічної Міжнародної олімпіади був також випускник факультету агрономії 2004 року Юрій Лисак.

   Студентські олімпіади з агрономії проводяться з 1981 року і лиш за окремим виключенням студенти нашого університету залишались без перемог. Найактивнішим "тренером" у підготовці студентів є доцент Василь Григорович Новак.

   Від імені учасників олімпіади – випускників Уманського НУС – хочу звернутися до абітурієнтів: "Зробіть правильний вибір! Станьте і Ви членами команди професіоналів!".

Григорій Господаренко,

голова журі І етапу Міжнародної олімпіади

 

Для довідки: Григорій Миколайович Господаренко – випускник факультету агрономії 1982 року, доктор сільськогосподарських наук, професор, переможець І Всеукраїнської (1981 р.) і призер І Всесоюзної (1982 р.) студентських олімпіад з агрономії.