27.05.2015 4989

Тренінг «Навчаємося керувати стресом»

26 травня  в навчально-психологічній аудиторії  Уманського НУС відбувся тренінг на тему «Навчаємося керувати стресом». Активну  участь у роботі  тренінгу взяли студенти  12-т групи  інженерно-технологічного факультету.

Тренінг  «Навчаємося керувати стресом»
Тренінг «Навчаємося керувати стресом»

Cтрес – це явище, яке супроводжує нас постійно. Кожен з нас щодня зустрічається із стресовими ситуаціями – у транспорті, на навчанні, на роботі, у стосунках з людьми. А в часи змін ми особливо страждаємо від стресу. Оскільки ніщо так не лякає людину, як невідоме та невизначене майбутнє.

В особливій зоні ризику перебуває студентська молодь, оскільки  студентське життя  вирізняється інтенсивністю й частотою емоційних переживань та навантажень. На все нове, незвідане студентство  реагує певним хвилюванням, унаслідок чого втрачає контроль над своїм душевним станом,  а отже, можливістю розуміти й керувати ним.

Зважаючи на це, основна увага під час тренінгу була націлена на формування у студентів вміння наводити  порядок в своїх  емоціях та думках, удосконалювати навички, як неприємності перетворити в досвід. 

Учасники тренінгу активно вправлялися  в спеціальних дихальних та фізичних вправах, які допомагають зменшити  внутрішню напругу при стресі, вчилися керувати стресом, адже «керований стрес несе в собі аромат і смак життя» – писав видатний канадський ендокринолог, лікар за освітою, біолог зі світовим ім’ям Ганс Сельє.

Тренінг  «Навчаємося керувати стресом»
Тренінг «Навчаємося керувати стресом»

Зустріч пройшла в атмосфері психологічного балансу, емоційного комфорту, життєвої мотивації і гармонії.

Тренінг  «Навчаємося керувати стресом»
Тренінг «Навчаємося керувати стресом»

Психологічна служба університету висловлює подяку заступнику декана із організаційно-виховної роботи інженерно-технологічного факультету  Людмилі Матенчук  за допомогу  в організації проведення тренінгу.

Галина Мінченко, практичний психолог