31.10.2022 2808

У полі зору фахових коледжів Уманського національного університету садівництва – якісна передвища освіта

Уманський національний університет садівництва тримає руку на пульсі подій і всіляко підтримує діяльність відокремлених структурних підрозділів. Саме з метою підвищення освітніх можливостей навчальних закладів в університеті відбувся круглий стіл «Якісна фахова передвища освіта: пріоритетні напрями роботи», зорганізований УНУС за підтримки Державної служби якості освіти України, учасниками якого стали представники фахових коледжів – відокремлених структурних підрозділів університету.

Серед питань, що обговорювалися учасниками, ключовими стали розробка, акредитація та провадження освітньо-професійних програм під час воєнного стану. Начальниця управління Державної служби якості освіти України Оксана Компанієць наголосила на напрямах якісної розбудови системи внутрішнього забезпечення якості освіти та необхідності корелювання між ними і тенденціями ринку праці, а також місією та стратегією закладу.

Окремо було заслухано й обговорено напрацювання фахових коледжів у царині освітнього процесу й управлінської діяльності у непростих умовах воєнного стану.

Наприкінці зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи Уманського національного університету садівництва Михайло Мальований зауважив, що, незважаючи на умови сьогодення, пріоритетом діяльності кожного фахового коледжу має стати якість освітніх послуг і їх відповідність запитам ринку праці.

 

Пресцентр Уманського НУС