28.12.2014 6234

У пошуках новорічного настрою

«Що ж все так похмуро навколо!? Дістали ці сірі хмари! А цей  дощ? До чого він у грудні? Теж мені зима називається…»

         «Знову хочу спати. Ніяка кава не допомагає».

         «Цікаво, я коли-небудь впораюсь з усіма своїми справами? О, ні!!! Сьогодні треба здати звіт…»

         «Та що ж за настрій такий жахливий?! Кажуть мудрі люди, що не треба дивитись новини зранку. Можна подумати, що від вечірніх новин легше на душі стає».

         «Ха!!! От тільки батьківських зборів мені сьогодні не вистачало. Чудово! Працюю до 17.00, збори о 16.00. Не розумію, як іншим вдається одночасно знаходитись  там і тут? Може,  я чогось не знаю?»

         «Ого! Куди ж ці ціни ростуть?! Це ж скільки треба заробляти? Де ж це треба працювати?»

         «Спати! Хочу спати! Як же все остогидло!!!» 

Ну, як? Знайомі думки? Якщо так, Вам терміново треба прочитати до кінця статтю. Жодної думки про свята, що наближаються, і це напередодні Нового року. Безперечно, з таким настроєм негайно треба щось робити.

Спершу відкладіть всі свої справи (я підкреслю – всі) та  приділіть час лише на себе та на поліпшення свого стану.

Пропоную почати процедуру створення новорічного настрою з горнятка запашної кави, тільки не забудьте додати трохи кориці та дрібку ванільного цукру. Це ж не звичайна кава, а передноворічна. Шматочок улюбленого шоколаду теж не буде зайвим.

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

Влаштовуйтесь зручніше та рухаємося далі.

Зараз пориньте у спогади дитинства. Блиск в очах, очікування дива, навіть сни бачили казково-новорічні. А це непереборне бажання підстерегти Діда Мороза біля ялинки? Згадуйте, згадуйте!!! Ось вже і посмішка з’явилась на обличчі. Звідки ж  брався той вогник в очах, той незвичайний настрій та радість? Звісно, є таємниці, притаманні лише дитячій душі, і вже ніколи нам їх не пізнати. Але ж є прості речі, які нам до снаги.

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

Перш за все варто створити музичний фон. Старий, добрий Google вам в цьому допоможе.

Не зайвим було б потурбуватись про новорічний аромат. Духмяність свіжої випічки заспокоює, запах рудих мандаринів навіює приємні спогади. Все одно чогось не вистачає. Час йти на балкон за ялинкою.

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

Далі, мені здається, було б логічним приділити увагу королеві балу. Згадуємо,  де заховані ялинкові прикраси, кличемо всю сім’ю – і до справи. Не бійтеся витратити багато часу, прикрашаючи лісову гостю.

Роздивляйтеся старі іграшки, пориньте у спогади, розповідайте своїм дітям про новорічні пригоди Вашого дитинства. Зверніть увагу, що навіть розплутування тугих вузлів павутиння ялинкової гірлянди здаватиметься вашій дружній компанії приємною розвагою.   

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

А зараз саме час написати листа Діду Морозу. Впевнена, така інфантильна думка Вам навіть в голову не приходила. Але зазирніть в очі своїй малечі. Ото ж бо і воно. Ось Вам і адреса старого чарівника: http://god2015.com/pismo-dedu-morozu

Листи написані, ялинка прикрашена, в домі затишно і приємно гомінливо. Час зробити наступний крок назустріч святу. Наразі було б доречно переглянути якусь знайому, зворушливу новорічну комедію.

«Іронія долі, або з легкою парою» – безпрограшний варіант.

 

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

Ну як зараз справи, мій читачу? Сподіваюсь новорічний настрій захопив вашу свідомість, а розум і душу переповнюють лише приємні та радісні думки.

Чуєте, хтось стукає у двері? Відчиняйте скоріше. Це до Вас завітали святкове натхнення та дух новорічної казки. 

Нехай Новий рік принесе Вам добробут, родинне тепло та злагоду, щирих друзів, яскраві враження та щасливі події.

У пошуках новорічного настрою
У пошуках новорічного настрою

З Новим роком! 

Олена Рудковська,

 бібліотекар Наукової бібліотеки

 

Рубрика: Бібліотека