13.09.2013 5663

У здоровому тілі - здоровий дух

День фізичної культури і спорту — це загальнодержавне свято, яке всі прихильники здорового способу життя, фізкультурники, спортсмени, тренери, ветерани спорту щорічно відзначають у другу суботу вересня. В усі часи саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, а й загартовує характер і волю.

Уманський національний університет садівництва завжди вирізнявся серед аграрних навчальних закладів високою спортивною підготовкою студентів і численними перемогами на спортивних змаганнях різного рівня. Тому святкування Дня фізичної культури і спорту, яке відбулося в стінах університету, мало особливу, радісно-тріумфіальну нотку.

У здоровому тілі - здоровий дух
У здоровому тілі - здоровий дух

Святкові заходи розпочалися у спортивній залі навчального закладу, де завідувач кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Іван Чорнобаб привітав усіх присутніх, підвів підсумки університетських, міських, обласних, національних і міжнародних змагань, у яких брали участь спортсмени університету, та нагородив їх грамотами кафедри.

У здоровому тілі - здоровий дух
У здоровому тілі - здоровий дух

Далі урочистості продовжилися у читальній залі університету, де усіх присутніх із святом привітала ректор Уманського НУС Олена Непочатенко. У своєму виступі вона зазначила: «Спорт виховує у наших студентів незгасиме прагнення до підкорення найвищих професійних вершин. І доказом цьому є наші випускники».

Ректор побажала усім сили духу, волі, сміливості, підкорення нових спортивних вершин і потужного життєвого імпульсу для подальшого успішного розвитку та пропагування фізичної культури і спорту в університеті.

Завідувач кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Іван Чорнобаб приєднався до привітань та зауважив, що за минулий навчальний рік спортсмени університету брали участь у більш ніж 50 змаганнях різного рівня з усіх видів спорту, які розвиваються в університеті.

«2013 рік став роком студентських Універсіад. І на обласному рівні наші дзюдоїсти під керівництвом тренера Миронюка В.А. завоювали І загальнокомандне місце, а ІІ командне місце вибороли юнаки-баскетболісти тренера Кулика О.Ф. В сумі за результатами Універсіади України спортсмени нашого навчального здобули 4 медалі. В підсумковому заліку серед 65 ВУЗів України 5 категорії, до якої відносяться і аграрні вищі навчальні заклади, наш університет зайняв 16 місце, а серед аграрних ВУЗів – ІІІ місце».

У здоровому тілі - здоровий дух
У здоровому тілі - здоровий дух

Особливо пишається університет своїми досягненнями на найвищому рівні – чемпіонатах України, де золоту і бронзову медалі здобув Жмуденко Ярослав (настільний теніс), срібну і бронзову – Буняк Дмитро (важка атлетика), бронзову – Жмуденко Яна (настільний теніс).

Троє наших студентів – Жмуденко Ярослав, Жмуденко Яна та Мартинюк Андрій – входять до складу національних збірних України з олімпійських видів спорту.

Нашим студентам скорилися вершини і в інших видах спорту. Так, університет пишається студентом, чемпіоном світу і Європи з універсального бою Гребенюком Віталієм, призером чемпіонату світу з пауерліфтингу Дерябкіним Дмитром, срібним призером чемпіонату світу з гирьового спорту Марчаком Вадимом.

За успішні виступи в ХІ літній Універсіаді України 2013 року, міжнародних змаганнях і з нагоди святкування Дня фізичної культури і спорту ректор нагородила почесними грамотами:

Мартинюка Андрія, майстра спорту міжнародного класу, студента 4 курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин;

Дудузінську Анну, кандидата в майстри спорту, студентку 4 курсу факультету економіки і підприємництва;

Гребенюка Віталія, майстра спорту міжнародного класу, студента 4 курсу факультету економіки і підприємництва;

Прищепу Яну, кандидата в майстри спорту, студентку 5 курсу інженерно-технологічного факультету;

Буняка Дмитра, майстра спорту, студента 4 курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин.

Керівництвом університету та почесними грамотами були відзначені й тренери, викладачі кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін:

Пучко В.І., старший викладач;

Миронюк В.А., викладач, тренер з дзюдо;

Тихомиров М.А., викладач, тренер з легкої атлетики;

Кулик О.Ф., викладач, тренер з баскетболу.

У здоровому тілі - здоровий дух
У здоровому тілі - здоровий дух

Зі словами подяки викладачам кафедри, керівництву Уманського НУС та з привітанням до присутніх звернулася Прищепа Яна, кандидат в майстри спорту, студентка 5 курсу інженерно-технологічного факультету.

Музичне вітання винуватцям свята від Центру культури і виховання прозвучало у виконанні Максименко Ірини, студентки 2 курсу факультету менеджменту, та Мельниченко Ольги, студентки 5 курсу факультету економіки і підприємництва.

Тож побажаємо нашим спортсменам, тренерам і викладачам й надалі підтримувати і розвивати спортивні традиції університету, злагодженої праці заради реалізації намічених планів, міцного здоров’я і нових блискучих перемог на всіх спортивних олімпах!

У здоровому тілі - здоровий дух
У здоровому тілі - здоровий дух