21.10.2015 4984

Участь науковців Уманського НУС в Міжнародній конференції

17–19 жовтня 2015 року в м. Київ на базі Національного університету біоресурсів та природокористування (НУБіП) України за підтримки Міністерства освіти і науки України відбулася XVІ Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки», присвячена 115–річниці з дня народження академіка УААН та РАСГН, члена–кореспондента НАНУ, завідувача кафедри сільськогосподарських машин НАУ Петра Мефодійовича Василенка.

У конференції взяли участь близько 140 представників провідних вітчизняних та зарубіжних вищих навчальних закладів і наукових установ.

Загальне фото учасників конференції
Загальне фото учасників конференції

Відкрив конференцію голова організаційного комітету, ректор Національного університету біоресурсів та природокористування України професор Станіслав Ніколаєнко. Провідними доповідачами пленарного засідання були відомі діячі сучасної механіко–аграрної науки професори Дмитро Войтюк і Володимир Булгаков (НУБіП України), Володимир Кравчук (Державна наукова установа «УкрНДІПВТ ім. Леоніда Погорілого»), Володимир Мельник (Харківський НТУСГ ім. Петра Василенка), Олександр Захарчук (ННЦ «Інститут аграрної економіки») та ін.

Спеціальними гостями заходу стали Народний депутат Верховної Ради України Леонід Козаченко та екс-голова Верховної Ради Олександр Мороз, які висвітлили сучасну позицію України у світовому аграрному виробництві та наголосили на необхідності встановлення мораторію на продаж землі в Україні – основного стратегічного засобу відбудови економіки нашої держави в умовах назрілої небезпеки.  

Ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко відкриває конференцію
Ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко відкриває конференцію

На чолі із деканом інженерно–технологічного факультету доцентом Олександром Пушкою у конференції взяли участь представники Уманського НУС – завідувач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ доцент Андрій Войтік та старші викладачі Іван Лісовий і Володимир Дідур.

Доцент Олександр Пушка під час виступу на секційному засіданні
Доцент Олександр Пушка під час виступу на секційному засіданні

Триденну теоретичну програму конференції представлено 98 доповідями щодо розробок машин та обладнання сільськогосподарського виробництва, промислового і цивільного будівництва, механізації сільського господарства, транспортних технологій і засобів у АПК, будівництва сільських територій, конструювання і надійності машин для сільського, лісового і водного господарств та харчових технологій, удосконалення існуючих та розробки нових біотехнологічних процесів і технічних засобів у рамках засідання шести наукових секцій конференції.

Учасникам конференції вручено тези доповідей, сертифікати та сувеніри від організаторів.

 

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ 

(фото старшого викладача Івана Лісового)