09.02.2022 4826

Український центр оцінювання якості освіти: на що варто зважати абітурієнтам, готуючись до тестування

Український центр оцінювання якості освіти: на що варто зважати абітурієнтам, готуючись до тестування
Український центр оцінювання якості освіти: на що варто зважати абітурієнтам, готуючись до тестування

1 лютого розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2022 року. Випускники вже ознайомилися з Умовами прийому до закладів вищої освіти, визначилися з переліком тестувань, які проходитимуть у травні – червні, та активно готуються до важливих випробувань у їхньому житті – випускних і вступних іспитів.

Як підготуватися й успішно пройти ЗНО та які ресурси можуть бути корисними для майбутніх учасників тестування?

Передусім варто ознайомитися з матеріалами розділу «Підготовка. ЗНО-2022», тут подано докладний опис усіх предметів ЗНО:

  • за якою програмою потрібно готуватися;
  • зі скількох тестових завдань складається сертифікаційна робота;
  • скільки часу відведено на тест;
  • як оцінюють різні типи завдань.

Для тренування доречно використовувати тести минулих років, розміщені в розділі «Підготовка. Тести минулих років», де їх згруповано за предметами й роками. Виконання завдань сертифікаційних робіт попередніх років не тільки дає змогу діагностувати рівень набутих компетентностей, а й повправлятися у виконанні різних типів тестових завдань, допоможе виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Для засвоєння і закріплення окремих тем стануть у пригоді короткі тематичні онлайн-тести, розміщені на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Щоб не розгубитися у вирі інформації, не зайвим буде ознайомитися з Путівником учасника ЗНО – своєрідним довідником, який дасть відповідь на будь-яке запитання, що може виникнути до, під час або після тестування.

Не варто залишати поза увагою і відеоматеріали, розміщені на YouTube-каналі Українського центру. З них ви дізнаєтеся, які обов’язкові предмети ДПА, як зареєструватися для участі в ЗНО і в які терміни, на що варто звернути увагу під час реєстрації кожній категорії учасників, як відбувається ЗНО, отримаєте поради експертів щодо особливостей виконання завдань сертифікаційних робіт.

Сайт Українського центру оцінювання якості освіти

Рубрика: Вступнику