04.06.2013 5883

Умань – культурна столиця України

   "Світ театру – він повсюди. І актори в ньому – люди! Граючи чужий сценарій, приховуємо власні рани…" – це гасло стало лейтмотивом театрального дійства, яким милувалися уманчани погожого вихідного дня.

   2 червня вперше у місті в рамках культурно-мистецького проекту "Умань – культурна столиця України", започаткованого народним депутатом Антоном Яценком, пройшов Театральний фестиваль вуличної сцени.

   Проект передбачав реалізацію ряду культурно-мистецьких заходів, спрямованих на розкриття туристичного потенціалу міста Умань. 

   Нікого з глядачів  не залишила байдужим карнавальна хода центральною вулицею міста, в якій також брали участь творчі колективи Уманського національного університету садівництва. Вразили всіх шоу ходулістів "Космос" та вироби студій народних ремесел з бісеру, дерева і глини, соломоплетіння, ляльки-мотанки, неперевершений стиль орігамі.

   Кожен, хто долучився до прекрасного світу мистецтва, мав чудову нагоду отримати майстер-клас із певного виду народної творчості.

   У різних куточках центрального скверу вирувало творче життя: дітей розважали професійні актори лялькового театру, народжувалися картини, вишивки, вироби з глини та дерева. Глядачі аплодували неперевершеній грі акторів Черкаського обласного музично-драматичного театру, які подарували любителям театрального мистецтва комедійні уривки із класичних творів "Сватання на Гончарівці", "За двома зайцями", "Весілля в Малинівці" та "Фараони". Дивовижні звуки індійських санскритів, які линули із старовинних інструментів – глиняного барабана та фізгармоні, кликали слухачів поринути у незбагненний світ Індії.

   Завершилося свято яскравим вогняним шоу від артистів Київського театру вогню і світла, лазерним шоу та салютами.

   Прекрасне дійство, яке проходило в Умані, стало справжнім святом для жителів та гостей міста. Сподіваємось, що цей проект стане ще однією сходинкою для розкриття туристичного потенціалу міста Умань.

Прес-центр університету