10.03.2015 5088

Умань відзначає 71-у річницю з дня визволення

Щорічно на початку березня уманчани відзначають одну з визначних історичних дат рідного міста – річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Рівно 71 рік пройшов відтоді, коли 10 березня 1944 року місто Умань позбулося гніту німецьких агресорів. Жорстока лавина гітлерівської навали знищила половину довоєнного населення міста, близько 6 тисяч воїнів загинули в боях за рідний край, десятки тисяч наших земляків покояться у братських могилах.

Колектив Уманського національного університету садівництва впродовж багатьох років бере активну участь у загальноміських заходах з нагоди визволення міста та України від фашистських загарбників. Адже лише завдяки самовідданості та героїзму радянських воїнів українську землю було звільнено від німецьких окупантів.  

У ці дні ми вклоняємося перед живими ветеранами, які ще поруч з нами, та вшановуємо пам'ять полеглих за визволення рідної землі.

Подвиг, здобутий патріотичною звитягою й людським життям, впродовж довгих років допомагав нам зберігати мир. Тож хай нащадки свято бережуть пам’ять про тих, хто ціною власного життя здобув Перемогу.

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів