09.02.2015 6252

Уманська академія лідерів

Мистецтву бути лідером не можна навчити,

йому можна тільки навчитись.

Гарольд Дженін

 

«Академія молодіжного лідера» – проект, спрямований на виховання нового покоління лідерів, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та управлінського досвіду шляхом їх роботи в органах місцевого самоврядування.

Чи можна навчитись лідерству, як стати гарним керівником та менеджером, як правильно керувати та досягати поставлених цілей на благо держави та самого себе? Саме такі питання цікавлять сучасну молодь, яка залучається до самоврядування у навчальних закладах нашого міста.

Ідея стажування молоді у органах місцевого самоврядування зародилась в студенській спільноті під час зустрічі з в.о. міського голови міста О.В. Цебрієм, у рамках заходів з нагоди Міжнародного дня студента. Олександр Володимирович ідею підхопив та пообіцяв студентам, що в найближчому майбутньому вона буде реалізована, адже саме молодь сьогодні є генератором омріяного майбутнього добробуту та процвітання.

Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів

Організаторами проекту «Академія молодіжного лідера» є відділ в справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, студентське самоврядування міста, за підтримки в.о. міського голови Олександра Цебрія та громадської організації «Рідна Умань».

Як і було обіцяно, «Академія» почала діяти вже на початку лютого. Перша зустріч молодих лідерів відбулась у неофіційній обстановці в рамках тренінгу-знайомства, який провели фахівці психологи «Клініки, дружньої до молоді».

Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів

У програмі беруть участь студенти шістьох навчальних закладів міста, а Уманський національний університет садівництва представляють студенти: Власюк Сабіна, Гайдамака Юлія, Дишлюк Сергій, Кучер Інна, Латишев Віталій, Лелека Володимир, Лисянський Олександр, Махаринська Аліна, Уманчик Вікторія, Чалапчій Юлія, Чорній Євгенія.

Наступним важливим кроком «Академії молодіжного лідера» стала зустріч представників студентства із в.о. міського голови м. Умань Олександром Цебрієм, який зазначив: «Позитивно, що молодь міста цікавиться його майбутнім, це є великим плюсом для кожного з них і гарним початком спільної роботи». Студентство цікавили питання оподаткування та наповнення бюджету міста, паломництво хасидів, функціонування ЖКГ, впорядкування рекламних бордів у центральній частині міста, проблеми забезпечення випускників ВНЗ роботою та житлом. Всі учасники зустрічі були задоволені та націлені на тісну співпрацю.

Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів
Уманська академія лідерів

Для учасників програми діють тренінги та круглі столи з професіоналами, зустрічі з науковцями, підприємцями, представниками органів місцевого самоврядування; створюються можливості розвинути аналітичні здібності, а також здобути незабутній досвід самоврядування на місцевому рівні.

Сподіваємось, що «Академія молодіжного лідера» зацікавить молодь, внесе нові ідеї у розвиток міста Умань та надасть енергії реалізовувати плани, досягати цілей на благо міста та громади!

Андрій Трум, координатор програми «АМЛ»