22.08.2023 1037

Уманський національний університет садівництва – серед лідерів інноваційних ЗВО України

Інтелектуальна власність – ознака прогресивної діяльності кожного закладу вищої освіти. І тим примітніше, що Уманський національний університет садівництва, підтримуючи та розвиваючи власні традиції, протягом останніх п’яти років впевнено входить до 30 кращих ЗВО України за рівнем інтелектуальної активності.

Цьогоріч відповідний факт засвідчив звіт про показники діяльності у сфері інтелектуальної власності за перше півріччя 2023 року «Інтелектуальна власність у цифрах», представлений Державною організацією «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій».

Уманський національний університет садівництва, за висвітленими даними, посів 20 сходинку серед ЗВО України, що підпорядковуються Міністерству освіти і науки України та мають найвищу винахідницьку активність. Показником у 15 заявок на винаходи та корисні моделі, подані ЗВО у першому півріччі 2023 року, університет засвідчив наближення власної наукової та винахідницької активності до рівня довоєнного періоду (12 заявок у першому півріччі 2022 року) та задекларував цілеспрямоване і наполегливе відновлення діяльності.

Тримаємо руку на пульсі інноваційності та розвиваємо науку з прагненням якісної досконалості!