15.07.2013 5226

Уманський національний університет садівництва став повноправним членом Міжнародної асоціації наукового садівництва (ISHS)

11 липня 2013 року – знаменна дата для наукової сфери Уманського національного університету садівництва і регіону в цілому, адже саме цього дня університет став офіційним членом Міжнародної Асоціації Наукового Садівництва (м. Левен, Бельгія).

Міжнародна Асоціація Наукового Садівництва (ISHS) заснована в 1959 році в якості глобальної мережі садівників, у складі якої понад 7500 індивідуальних та інституціональних членів зі 147 країн світу, близько 50 держав-членів.

Головною метою ISHS є заохочення та розвиток наукових досліджень і освіти в садівництві задля сприяння співробітництву та обміну знаннями у світовому масштабі.

Членство в ISHS через секції, комісії, робочі групи, симпозіуми, публікації, онлайн-сервіси дозволяє реалізовувати глобальні інформаційні зв’язки з колегами, які мають спільні інтереси та проблеми; відкривати робочі місця, дізнаватися про нові методи і досягнення в садівництві. ISHS надає своїм членам ґрунтовну основу для обміну знаннями в міжнародному масштабі та є джерелом новітньої інформації з актуальних досліджень у галузі садівничих наук.

Членство Уманського НУС в ISHS сприятиме інтеграції фундаментальних та прикладних досліджень науковців університету в галузі садівництва до міжнародних проектів та дозволить координувати їх, виходячи з потреб міжнародної спільноти. Тож побажаємо університету плідної співпраці, досягнення наукових висот та подальшого світового визнання!

Прес-центр університету