03.02.2017 5241

Уманський національний університет садівництва у рейтингу Webometrics-2017

Webometrics Ranking of World's Universities опублікував рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності в мережі станом на січень 2017 року. Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік.

Починаючи з 2004 року група The Cybermetrics Lab (Іспанська національна дослідницька рада, CSIC) виконує незалежне, об’єктивне, відкрите наукове дослідження інформації про роботу університетів з усього світу, яка базується на їх веб-присутності.

У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Тобто, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту університету.

Розробники відзначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів не враховуються.

Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities складений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками у січні 2017 року.

Світовий рейтинг охоплює 20 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу. Свої рейтингові web-місця отримали і 342 вищих навчальних заклади з України.

Згідно з результатами рейтингу сайт Уманського національного університету садівництва займає 38 місце серед вищих навчальних закладів України та 5125 місце в світовому рейтингу.

Висловлюємо подяку усім співробітникам університету, які активно беруть участь в інформаційному забезпеченні сайту Уманського національного університету садівництва.