18.05.2013 5886

Уманський НУС: міжнародна співпраця сьогодні – запорука розвитку в майбутньому

   Уманський національний університет садівництва активно співпрацює в галузі наукових досліджень із закордонними навчальними закладами. Науково-дослідна співпраця охоплює реалізацію дослідних тем, а також обмін науково-педагогічними працівниками і студентами.

   23 квітня в м. Біла Підляська (Польща) відбулося підписання договору про співпрацю між УНУС та Державною вищою школою імені Папи Павла ІІ.

   16 травня 2013 року відбулася зустріч ректора, членів ректорату, проректорів та деканів Уманського національного університету садівництва з представниками Вроцлавського природничого університету, на якій також відбулося підписання угоди про співпрацю. Делегацію від польської сторони представляли декан природничо-технічного факультету доктор Адам Шевчук, доктори Петр Хохура і Марта Чапліцка та заступник декана сільськогосподарського напряму Вєслав Войцеховський.

   Перший проректор Уманського НУС доцент Іван Мостов’як коротко розповів гостям про історію створення університету, до складу якого входять 6 факультетів, 7 коледжів і технікумів, зауваживши, що на сьогодні в університеті та його структурних підрозділах навчається 14 тисяч студентів за 12 напрямами підготовки, які здобувають знання із 17-ти спеціальностей. При університеті є 1100 га земельних ділянок, на яких проводяться практичні заняття зі студентами.

 

   Адам Шевчук повідомив присутнім, що їхня делегація представляє в цілому весь Вроцлавський університет, у якому навчається 10 тисяч студентів на 5-ти факультетах. Доктор Шевчук коротко розповів про свій природничо-технічний факультет, на якому існує 8 напрямків підготовки, а нещодавно створені ще три нових. На факультеті навчається 2800 студентів, з якими працює 300 науковців, 70 з яких – професори. Вроцлавський університет розташований у центрі міста, а за 15 км  знаходяться науково-дослідні ділянки з садівництва та овочівництва. Адам Шевчук висловив сподівання про плідну співпрацю обох університетів, яка принесе добрі наслідки для обох сторін.

   На зустрічі обговорювалося питання обміну не тільки студентами, які приїжджатимуть на екскурсію, але й науково-педагогічними працівниками, які матимуть змогу проводити заняття в університетах.

   Ректор Уманського НУС професор Олена Непочатенко та декан Вроцлавського  університету Адам Шевчук  вручили на згадку один одному подарунки.

   Співдружність із закордонними університетами не лише сприяє зростанню рейтингу Уманського національного університету садівництва серед інших ВУЗів України, а й дає можливість студентам одержувати ґрунтовні знання та практичний досвід, здобутий не лише в Україні, а й за кордоном.

Прес-центр університету