20.05.2021 13706

Уманський НУС святкує День вишиванки

15-й день вишиванки, малий ювілей ідентичності молодої держави, святкує Україна у 2021 році. Свято є неофіційним, хоча прижилося не лише на теренах України, а й по всьому світу. Адже його суть – у згуртованості та дружності українського народу, а цього нам не займати з прадавніх часів.

Уманський національний університет садівництва вітає традиції, які вшановують українське коріння, тож щороку весело та з захватом святкує День вишиванки. А колектив університету дружно зустрічає загал вишитими сорочками й українським вбранням.

Ранок цього дня розпочався з творчих подарунків від Центру культури та виховання студентів. Зворушлива українська пісня у виконанні талановитої студентської молоді та флешмоб у вишитих сукнях і сорочках надихнув усіх на чарівний, продуктивний день. Витончені, життєрадісні та запальні студенти представили загалу бачення України-жінки – як музи для кожного українця, як натхнення для земляків у всіх країнах.

Уманський НУС святкує День вишиванки
Уманський НУС святкує День вишиванки

Для університетського загалу було презентовано фотовиставку «Пульс сучасності» та майстер-клас з образотворчого мистецтва. Учасники пленеру працювали над прописом маків, таких, як нині вишивають на жіночих українських сорочках. Квіти яскравого червоного кольору є символічним захистом від злих сил, а ще – несуть у собі жіночу силу чистоти, вроди.

Уманський НУС святкує День вишиванки
Уманський НУС святкує День вишиванки

Функцію одягу вишиванка виконує нині не лише на свята: відомі бренди українського одягу стали використовувати вишивані візерунки, ті, що українці використовували з давніх-давен. Не кожна держава має настільки привабливі та практичні в користуванні національні костюми, аби можна було хизуватися ними і в будні, і на свято. Українцям і тут пощастило: універсальність, естетика, природність, елегантність, вибір кольорової гами – довільний, личить кожному, адже різноманітність фасонів дає можливість широкого спектру вибору, слугує прикрасою будь-якої фігури.

Нині університетське містечко, мов яскрава квіткова галявина, замайоріло барвами вишиванок. Щирі посмішки на обличчях наукової родини ще довго сяятимуть на благо навчального закладу та рідної України.

Уманський НУС святкує День вишиванки
Уманський НУС святкує День вишиванки

Хай принесе мир і достаток мешканцям нашої країни народна вишиванка, хай процвітає наша могутня держава, міцнішає з роками, мов могутній дуб – символ міці, мудрості та довголіття.

Зі святом вас, шановні колеги. Гармонії і рівноваги в серці, здоров’я та затишку в родинах!

Пресцентр Уманського НУС