08.06.2015 5233

Уманський НУС – учасник Днів аграрної освіти і науки Франції в Україні

Уманський НУС – учасник Днів аграрної освіти і науки  Франції в Україні
Уманський НУС – учасник Днів аграрної освіти і науки Франції в Україні
Делегація Уманського національного університету садівництва у складі ректора університету д. е. н., професора Олени Непочатенко, доктора географічних наук, професора кафедри екології та безпеки життєдіяльності Юрія Кисельова та фахівця відділу міжнародних зв’язків, викладача кафедри фінансів і кредиту Оксани Кіфоренко взяла участь у Днях аграрної освіти і науки Франції в Україні.  Даний захід проводився у співпраці із Посольством Франції в Україні, Міністерством сільського господарства, продовольства та лісівництва Франції, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством освіти і науки України та Науково – методичним центром «Агроосвіта».

Уманський НУС – учасник Днів аграрної освіти і науки  Франції в Україні
Уманський НУС – учасник Днів аграрної освіти і науки Франції в Україні
Перед учасниками заходу виступили:

Ніколя Перрен – радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні;

Тетяна Іщенко – директор НМЦ «Агроосвіта»;

Марилін Локе – відділ Європейської та міжнародної співпраці, генеральне управління освіти та науки Міністерства сільського господарства Франції – з доповіддю «Механізми французької аграрної освіти»;

Жіль Мамец – аташе по науковій співпраці Посольства Франції в Києві – розповів про можливу допомогу українським студентам – кандидатам на навчання у Франції;

Дені Деспрео – директор відділу міжнародної співпраці Французького інституту досліджень та технологій з питань оточуючого середовища та сільського господарства, який презентував результати досліджень у галузі водних ресурсів, територій та екологічних технологій.

Учасникам заходу були представлені французькі методичні розробки, приклади технічної та педагогічної літератури, методики викладання та мультимедійні підручники.

Представник Федерації Обмінів Франція – Україна (ФЕФЮ) розповів про можливі види діяльності для українських студентів на підприємствах та навчальних закладах Франції.

Оксана Кіфоренко, фахівець відділу міжнародних зв’язків