09.09.2016 4868

Уманський НУС в рейтингу прозорості університетів України

Уманський НУС в рейтингу прозорості університетів України
Уманський НУС в рейтингу прозорості університетів України
Уманський національний університет садівництва ввійшов у десятку вузів в щорічному рейтингу прозорості українських вишів, результати якого оприлюднив Аналітичний центр CEDOS.

Рейтинг прозорості університетів є одним із багатьох механізмів забезпечення якості вищої освіти. Національне опитування студентів, проведене у лютому 2016 року компанією Gfk на замовлення CEDOS, показало, що сайти університетів були джерелом інформації під час вибору ВНЗ для 56% теперішніх студентів. У таких умовах сайт стає стратегічно важливим інструментом інформаційної політики, за допомогою якого ВНЗ має змогу знаходити абітурієнтів, які відповідають вимогам університету.

Дослідження охопило 186 вищих навчальних закладів, у яких навчається 1,25 млн студентів, тобто понад 91% усіх студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації.

Понад 40 показників, які вимірювались за попередньо апробованою методикою, були об’єднані у 6 груп: адміністративна (24%), фінансова прозорість (10%), стратегічний план розвитку (10%), інформація про можливості працевлаштування для випускників (8%), інформація про можливості міжнародного обміну (8%) та найголовніше – інформування про зміст навчальних програм (40%). Доступність цих даних була виміряна за 100-бальною шкалою.

За результатами моніторингу було складено Рейтинг прозорості, який дозволив виокремити найкращі практики серед українських університетів. Як відзначають фахівці CEDOS, Уманський НУС отримав 62,7 бала, що свідчить про те, що університет завжди йде в ногу з часом, намагаючись бути максимально відкритим для всього електорату.

Вітаємо, Уманський НУС!