23.05.2022 4169

В Україні відзначають День Героїв

Не так давно 23 травня для українського народу стало знаковим днем. Започатковане ще у 1941 році, воно набуло розголосу та визнання лише у 2014, коли вкотре на територію України розпустила свої загарбницькі щупальці недоімперія зі сходу.

Нарешті українці отримали офіційне свято, коли вони вшановують своїх Героїв. Всіх, хто крізь віки відстоює волю та незалежність рідної землі. Звитяжні лицарі Київської Русі, запальні свободолюбці-козаки, нескорені гайдамаки, опришки, січові стрільці, бунтівні воїни Української Народної Республіки, ОУН, УПА, відважний легіон Небесної Сотні, незламні кіборги… А нині і наші рідні, які на вогняних рубежах боронять Україну від рашистської орди.

Хтось вигадує супергероїв, ліплячи їхні уявні образи з кращих людських якостей. Наші ж Герої – живі, звичайні люди. Вони ходять з нами одними дорогами, посміхаються, люблять свої родини і понад усе бажають миру. І наближають його всіма силами, захищаючи нас своїми думками, тілами, життями…

Наші Герої – у наших розмовах, думках і молитвах. Вони у переказах і на відстані витягнутої руки та телефонного дзвінка. Вони зовсім поряд – і водночас далеко.

Дякуємо вам, Герої! За світанок і вечірнє сонце. За те, що реалізовуємо своє право на життя. За все, що іншим народам дається просто, безумовно, а нам його відстоюєте ви. Низький уклін вам!

 

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО