20.11.2017 4992

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

З метою узагальнення наукових і практичних досягнень у галузі технології зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва 16 листопада на кафедрі технології зберігання і переробки плодів та овочів Уманського національного університету садівництва відбувся науково-практичний семінар «Сучасний стан та перспективи розвитку харчової промисловості регіону».

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону
В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

Учасниками семінару були представники підприємств ТОВ «Маїс» (м. Черкаси), ТОВ «Аграна-Фрут-Україна» (м. Вінниця), викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів і студенти 1-5 курсів, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Відкриваючи семінар, завідувач кафедри, доцент Ірина Заморська наголосила на необхідності проведення таких інформативних зустрічей.

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону
В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

З вітальним словом до учасників семінару звернувся декан інженерно-технологічного факультету, доцент Олександр Пушка, який відзначив вагому роль кафедри у розвитку наукових досліджень та підготовці висококваліфікованих фахівців для харчової промисловості.

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону
В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

Про історію кафедри та становлення спеціальності у своїй доповіді розповіла професор Анастасія Токар. Сьогодення та перспективи розвитку спеціальності окреслила завідувач кафедри доцент Ірина Заморська.

Інженерно-технологічні досягнення та проблеми сучасного виробництва були висвітлені у доповідях гостей науково-практичного семінару. Зокрема, у роботі семінару взяв участь директор департаменту садівництва і горіхоплідних культур ТОВ АПК «Маїс» Олександр Самойленко, який ознайомив присутніх з діяльністю підприємства, перспективами розвитку та необхідністю підготовки висококваліфікованих кадрів у переробній галузі. Цікавим для присутніх стало знайомство з діяльністю ТОВ «Аграна-Фрут-Україна», про яку розповіла менеджер по якості та харчовій безпеці Наталія Махотіна. Приємно зазначити, що також представниками від цієї компанії були наші колишні та теперішні студенти Катерина Олійник, яка працює хіміком з оцінки якості готової продукції та Олександр Журавель, який обіймає посаду економіста з планування виробництва. 

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону
В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

Під час перебігу семінару учасники ділилися досвідом і проблемами переробки плодів і овочів на сучасному етапі розвитку галузі та колегіально обговорили питання, що виникали. Випускникам кафедри було запропоновано працевлаштування на представлених підприємствах.

Після підведення підсумків роботи учасники семінару продегустували продукцію розроблених на кафедрі зразків переробки плодів і овочів та познайомили запрошених гостей з осінніми барвами Софіївки.

В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону
В Уманському НУС досліджували сучасний стан і перспективи розвитку харчової промисловості регіону

Загалом учасники семінару відмітили важливість заходу, з огляду на його практичне спрямування, та наголосили на необхідності подальшого проведення аналогічних заходів.

Людмила Матенчук, к.с.-г.н., доцент кафедри технології зберігання і переробки плодів і овочів