В Уманському НУС фахівці з Ізраїлю представили сучасні технології зберігання фруктів і ягід
3 серпня в Уманському національному університеті садівництва відбувся семінар «Післяурожайна доробка фруктів. Досвід Ізраїлю», організатором якої виступила Асоціація «УКРСАДПРОМ» за підтримки Посольства Держави Ізраїль в України та Ізраїльського центру міжнародного співробітництва MASHAV. Захід відвідало близько 40 представників садівничих господарств і наукових установ.
Про сучасні ізраїльські технології зберігання фруктів і ягід розповідали консультанти Міністерства сільського господарства Держави Ізраїль Една Песіс та Олег Фейгенберг.
Зокрема, Една Песіс розповіла про вплив етилену на зберігання свіжої продукції (зерняткових і кісточкових плодів) та технології післязбиральної доробки. Експерт також розповіла про особливості застосування 1-МЦП для збільшення терміну зберігання плодів. У свою чергу, Олег Фейгенберг розповів про сучасні технології зберігання ягід на прикладі лохини.
На завершення семінару Володимир Гуржій, експерт з експортних ринків ТОВ «АУСП ФРУТ», першої агрегаційної компанії виробників фруктів в Україні, представив досвід експорту фруктів і збереження їх якості при експорті на далекі відстані, а також розповів про реальні вимоги до пакування продукції та морської логістики.
Виступи фахівців завершувалися запитаннями від українських садівників та жвавою дискусією.