30.09.2015 5019

В університеті стартувала акція по збору кришечок-закруток

В Уманському національному університеті садівництва стартувала всеукраїнська акція збору кришечок-закруток, для протезування воїнів АТО. Акція водночас вирішує дві проблеми – екологічну, тому що тим самим ми зменшуємо кількість забруднюючих речовин у навколишньому середовищі,  та соціальну, адже метою її проведення є створення протезів для бійців, які постраждали у зоні проведення антитерористичної операції. Акцію започаткував столичний Благодійний фонд «ОВЕС». Її вже підтримали Міністерство екології України, бізнес і багато волонтерів, а також рада студентського самоврядування УНУС.

В університеті стартувала акція по збору кришечок-закруток
В університеті стартувала акція по збору кришечок-закруток

Пластикові кришки дробляться в гранули і використовуються як сировина або продаються. Технологію переробки пластику в сировину давно використовують на Заході. Проте тільки нещодавно її почали впроваджувати і в Україні. Виручені кошти спрямовуються на протез для конкретного бійця.

Контейнери для збору кришечок були розміщені по всіх гуртожитках УНУС, студенти з перших днів підтримали цю ідею та почали активно брати участь. Сподіваємося, що всі підтримають цю акцію та не залишаться байдужими, адже попереду серйозна робота: для протеза руки потрібно 500 тисяч кришечок, а для протеза ноги – 850 тисяч.

По закінченню акції кришечки будуть відправлені до Черкас, де відкрито чотири пункти по їх прийому.

Ми щиро віримо, що наша праця буде плідною та спільними зусиллями ми зможемо допомогти не одному бійцю, адже в час, який зараз проживає наша країна, ми повинні об’єднуватися та допомагати один одному.

Рада студентського самоврядування УНУС