29.04.2022 4478

Вебінари від науковців університету

Воєнні дії на території України майже повністю зруйнували звичну нам буденність справ у всіх сферах життєдіяльності. А відтак – виникли нові питання та виклики як для практичної сфери діяльності, так і серед наукової спільноти. І головне завдання нині – пошук раціональних напрямів відбудови та подальшого розвитку держави як у період воєнної кризи, так і після закінчення активної фази збройного протистояння.

Зацікавленість загалу до означених питань доволі висока, в Уманському національному університеті садівництва розпочато серію вебінарів, під час яких науковці ділитимуться власними думками щодо вирішення кризових питань різних галузей і сфер діяльності. А оскільки спектр професійного спрямування вчених Уманського НУС є доволі широким, то і точки зору формуватимуться з різних кутів бачення, у траєкторії індивідуальних глибоких досліджень.

28 квітня розпочався марафон наукових онлайн-диспутів. Свої міркування на тему: «Екзистенційний вибір України ХХІ століття: нескореність вільних духом» представив загалу доктор філософських наук, професор, професор кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Павло Ямчук.

Роздуми, підкріплені економічними фактами та показниками, на тему: «Продовольча безпека України в умовах збройної агресії рф проти України» озвучив доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки Руслан Мудрак.

Представлені наукові доповіді схвально зустріли учасники вебінару, які долучилися до обговорення у руслі конструктивної дискусії.

Дякуємо Павлу Миколайовичу та Руслану Петровичу за ґрунтовні та цікаві доповіді.

Пресцентр Уманського НУС