15.08.2023 2906

Вічна пам’ять та слава Герою!..

Колектив Уманського національного університету садівництва переживає сумну звістку про смерть Андрія Олександровича Саєнка, випускника інженерно-технологічного факультету, який загинув, мужньо захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Уродженець села Зелений Бір Васильківського району Київської області, Андрій своєю непохитною відданістю та самопожертвою залишив глибокий слід у пам'яті всієї університетської спільноти та за її межами.

Вічна пам’ять та слава Герою!..
Вічна пам’ять та слава Герою!..

Андрій народився 28 листопада 1988 року, його життєвий шлях був позначений рішучістю, товариськістю та незгасаючою любов'ю до своєї Батьківщини. Навчаючись в Уманському національному університеті садівництва, він не лише здобув знання, але й сформував міцну дружбу, яка віддзеркалювала його доброзичливу натуру. Активний, добропорядний і цілеспрямований громадянин, Андрій був прикладом патріотизму та відданості рідній країні.

Саме тому з перших днів повномасштабного вторгнення Андрій Олександрович вступив до Добровольчого формування Глевахівської громади. У серпні 2022 року був призваний до Збройних Сил України, де віддано служив на посаді командира аеромобільного відділення батальйону однієї із військових частин. 10 серпня, під час мінометного обстрілу біля н. п. Роботине Запорізької області, серце Героя перестало битися назавжди. Вірний військовій присязі, Андрій матиме вічну світлу пам’ять про гарні справи на варті захисту незалежності рідної країни.

Ми висловлюємо наші найглибші співчуття родині, друзям і всім, кого торкнувся його незламний дух... Приєднуємося до скорботи з приводу втрати справжнього патріота та Героя, людини, яка уособлювала найкращі цінності, які відстоює Україна.

Вічна пам'ять Герою!