09.08.2024 170

Вічна пам’ять та слава Герою!..

Знову сумна звістка чорним круком прилинула до колективу Уманського національного університету садівництва: на російсько-українській війні загинув випускник факультету агрономії Микола Андрійович БЕРЕЗІВСЬКИЙ.

Вічна пам’ять та слава Герою!..
Вічна пам’ять та слава Герою!..

Дитинство і юність Миколи пройшли у Лебедині. Закінчивши навчання у школі, він вирішив пов’язати своє життя з працею на землі, тому вступив на факультет агрономії Уманського НУС. З 2011 по 2015 роки Микола здобув ступінь бакалавра на денній формі навчання, а потім у 2015-2016 роках ще й магістра заочно. Адже вже у той час він боронив Батьківщину від зазіхань ворога.

Микола був учасником Революції Гідності. З початку 2014 року активно займався волонтерством, а потім пішов на війну добровольцем. Згодом служив у полку «Азов». Після звільнення зі служби повернувся до Умані й разом зі своєю дівчиною Марічкою вони почали вирощувати мікрогрін — створили власний бренд Мікрогрін Умань «MarKo». Незадовго до повномасштабної війни Микола з дружиною переїхали до села Старі Бабани на Уманщині, де продовжували свою справу.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії на території України, Микола пішов до війська захищати рідну землю. Адже завжди волів бачити свою країну вільною, незалежною, соборною. І це були не лише слова й бажання, адже особисто робив для цього багато, мав активну громадянську позицію, яку не соромився висловлювати.

А нещодавно у Миколи та Марічки народилась донечка…

Командир відділення, командир машини 1 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону, молодший сержант Микола Андрійович БЕРЕЗІВСЬКИЙ загинув під час бойових дій на Донеччині 8 серпня 2024 року, захищаючи територіальну цілісність України й кожного з нас…

Загибель Миколи — біль для всієї родини університету садівництва, адже всі, хто його знали, розуміли, що це та людина, яка зможе будувати й вже будує, майбутнє України!..

Висловлюємо щирі співчуття дружині Миколи, рідним та близьким. Це важка втрата для всіх нас…

Вічна слава Захиснику України!.. Світла пам'ять Герою!..