16.03.2022 4376

Відбулося засідання ректорату Уманського НУС

Днями відбулося чергове засідання ректорату Уманського національного університету садівництва. На зібранні було обговорено та прийнято важливі рішення для забезпечення провадження освітньої-наукової діяльності навчального закладу в умовах військового стану.

Так, починаючи з 14 березня в університеті відновлено освітній процес, а тому було прийнято рішення про оптимальну навчальну комунікацію між студентами та викладачами із застосовуванням доступних форм згідно умов військового стану: проведення навчальних занять у режимі відеозв’язку (за наявності мережі та безпечних умов), надсилання здобувачами вищої освіти у визначені терміни навчальних завдань на перевірку, надання навчальних консультацій засобами телефонного зв’язку й інші комунікації.

Категорично засуджуючи відкриту та широкомасштабну агресію російських загарбників на території України, ректор Олена Непочатенко зазначила: «…російські окупанти уже понад 20 днів ведуть війну проти України, обстрілюючи цивільних громадян, лікарні й дитсадки. Наші мирні міста та села піддають артилерійським ударам і бомбардуванням. Зараз не залишилося жодного регіону нашої країни, куди не прийшла війна. Університетська спільнота засуджує дії агресора, підтримує Президента, Кабінет Міністрів, Верховну Раду, Збройні Сили України, МОН у боротьбі з російськими загарбниками. Тому вдячна всім співробітникам, які долучилися до допомоги нашим захисникам». Окремо ректор закликала перерахувати на рахунок Збройних Сил України щомісячно свій одноденний заробіток, адже частина працівників вже доєдналася до даної акції.

Також члени ректорату прийняли одноголосне рішення про засудження дії Ради ректорів росії та білорусії щодо підтримки військової агресії проти нашої України. Ректор зазначила, що з 2014 року Уманський національний університет садівництва не співпрацює з навчальними закладами згаданих держав. «Ми збурені поведінкою освітньої та наукової спільноти сусідніх країн, а тому рішуче підтримуємо рішення Спілки ректорів України, які засуджують дії Ради ректорів Росії та Білорусі, які ганебно підтримали військову агресію проти України», – постановив ректорат Уманського НУС.

На завершення зустрічі члени ректорату заслухали першого проректора Івана Мостов’яка, який звернув увагу присутніх, що, незважаючи на воєнний стан, університет готується до весняно-польових робіт. Зокрема, вже розпочато підживлення посівів озимих культур, провадиться обрізка деяких дерев на окремих ділянках яблуневого саду, ведеться робота у теплицях університету. «Наш обов’язок – навіть у найважчі часи не зупиняти посівну кампанію та підтримувати належний рівень сільськогосподарської активності», – зазначив доповідач.

Колектив університету провадить активну професійну діяльність у складних умовах і своїми діями впевнено наближає перемогу!

 

Пресцентр Уманського НУС