10.04.2022 4432

Відійшов у засвіти директор дендропарку “Софіївка”

Відійшов у засвіти директор дендропарку “Софіївка”
Відійшов у засвіти директор дендропарку “Софіївка”

Відійшов у засвіти директор Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор біологічних наук, заслужений працівник культури України, професор Уманського державного педагогічного університету, випускник Уманського СГІ (1964 - 1970), лауреат Державної премії України в галузі архітектури, ІВАН СЕМЕНОВИЧ КОСЕНКО.

Знаний господарник, блискучий вчений і педагог, людина, чиїм покликанням було нести світло та красу, Іван Семенович залишив свій слід не лише на сторінках історії університету та міста, а й увійшов до життєпису незалежної України як сподвижник нових ідей і поціновувач природи.

Стіни Уманського національного університету садівництва пам’ятають Івана Семеновича ще студентом. Наполегливий, затятий до роботи та завзятий до знань, свої ключові риси він проніс через усе життя, ставши символом епохи природничої науки та ландшафтобудівництва України часів незалежності.

Колектив Уманського національного університету садівництва висловлює щирі співчуття родині та колегам НДП «Софіївка». Розділяємо ваш біль і схиляємо голови у скорботі.

Вічна пам'ять… Царство небесне…

Колектив Уманського національного університету садівництва