12.03.2017 5499

Відлуння минулого

Кожному з нас відоме слово «війна» – безжальне та холодне, коли кожен захлинається від подиху смерті, яким пронизане повітря навколо; коли чути свист пострілів та вибухи бомб; коли яскраві та привітні вулиці рідного міста перетворюються на руїни…

10 березня студенти та викладачі Уманського національного університету садівництва зібралися разом, аби відзначити 73-у річницю визволення Умані від німецьких окупантів і вшанувати пам’ять визволителів, які вистояли у цій нерівній боротьбі та змогли здобути перемогу над злісним ворогом.

Перед аудиторією виступив старший науковий співробітник Уманського краєзнавчого музею, дослідник  Владислав Давидюк, який розповів присутнім про історію нашого містечка у роки Другої Світової війни. Всі з цікавістю слідкували за розповіддю та слайдами, якими супроводжувалась слова доповідача. Студентство було шокованими статистикою загиблих на території Умані, почули багато нових фактів про те, як розгортались події в Уманській Ямі, про приїзд Гітлера і Муссоліні та багато чого цікавого, що приховувалося за часів радянської влади. І лише тепер, через стільки років, ми можемо дізнатися правду про ті буремні події нашої історії.

Відлуння минулого
Відлуння минулого
Відлуння минулого
Відлуння минулого

Після розповіді всі присутні вшанували пам’ять своїх визволителів покладанням квітів до меморіалу пам’яті Юрія Глібка та всіх полеглих, які боронили рідну землю від жорстоких загарбників.

Відлуння минулого
Відлуння минулого

Шануймо наше минуле та бережімо теперішнє, щоб наші діти також могли жити під вільним, мирним небом.

Відлуння минулого
Відлуння минулого
Відлуння минулого
Відлуння минулого

Ірина Слободяник, секретар ради студентського самоврядування