24.02.2014 5614

В Уманському НУС відзначили Міжнародний день рідної мови

21 лютого вся світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови – одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Слово рідної мови – концентрат енергії духу окремої людини і всього етносу. Це людська енергія і роду людського, і окремої особи, яка відкриває через особистість енергію людства.

Традиційно Уманський національний університет садівництва на чолі з кафедрою української та іноземних мов відзначив це свято, провівши конкурс на краще декламування віршів про рідну мову.

У конкурсі виразного читання взяли участь 23 студенти І курсу, які виступили з поезіями відомих українських письменників та власними, прозвучали пісні  про рідну мову. Усі конкурсанти вразили неповторним виконанням, артистизмом, вмінням передавати словом свій настрій та емоції.

Компетентне журі у складі викладача кафедри Поліщук Н.М. та доцента Комісаренко Н.О. визначили переможців конкурсу. Ними стали Уляна Поточняк (11-а гр.), Олександр Яценко (11-а гр.) та Вадим Янчук (12-а гр.).

В Уманському НУС відзначили Міжнародний день рідної мови
В Уманському НУС відзначили Міжнародний день рідної мови

Свято надихнуло всіх учасників, подарувавши на цілий день хороший настрій, радість і гордість за рідну Україну. Тож нехай лине над світом невмируще українське слово на мир, на щастя , на добро!

Світлана Каричковська, старший викладач кафедри української та іноземних мов