06.02.2014 7307

Відзначаємо Міжнародний день бармена

6 лютого в Україні відзначається Міжнародний день бармена. Професія цих людей нелегка, адже часом вони проводять на ногах майже цілу добу. Крім того, потрібно бути ще й непоганим психологом, аби принести задоволення та вгодити клієнту. Отож, справа обслуговування зовсім непроста.

Студенти факультету менеджменту напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» підійшли до святкування цього дня по-своєму, провівши конкурс «Юний бармен».

Учасниками двох команд «Sunrise» та Divine «Satisfaction» стали студенти ІІ курсу напряму підготовки «Менеджмент ЗЕД» та І курсу напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа»: Олександр Кольба, Максим Швець, Іван Дмитрик, Віолетта Кулібаба, Дар’я Лебідь, Юлія Ящук, Юлія Гапоненко та Ольга Кузьменко.

Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена

Ведуча заходу, викладач кафедри менеджменту ЗЕД Людмила Нещадим, повідомила головне завдання конкурсу – закріпити навички барної справи, представила присутнім членів обох команд та надала слово помічнику ректора з виховної роботи Петру Паєвському. Від імені керівництва університету Петро Борисович висловив слова вдячності декану факультету менеджменту, спонсорам та студентам-учасникам, які відважилися продемонструвати свою майстерність на конкурсі. Помічник ректора побажав конкурсантам перемоги, членам журі – об’єктивності в оцінюванні та зазначив, що цей конкурс стане яскравою родзинкою у підготовці до святкування 170-річчя від дня утворення Уманського НУС.

Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена

Ведуча представила компетентне журі у складі декана факультету менеджменту Наталії Вернюк, представника туристично-ресторанного комплексу «Фортеця», фіналістку проекту "Майстер Шеф" Анну Жигалюк, помічника ректора з виховної роботи Петра Паєвського, фахівця з барної справи Вадима Груднини та завідувача технологічного відділення Уманської філії Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу Олени Назарової і подякувала спонсорам цікавого заходу: ТОВ «Іскра» в особі директора Миколи Поліщука та КП ТК «Умань».

Емоційна ведуча зробила історичний екскурс у історію виникнення коктейлю, розповівши присутнім легенду, за якою слово «кок-тейл» означає «півнячий хвостик».

Конкурс проходив у три етапи. Перший – теоретичний, він містив конкурсні запитання, що стосувалися безпосередньо професії бармена: що означає поняття «коктейль», які існують види пива, перелік основного інвентаря та інші. Враховувалася швидкість та повнота інформації. Другий етап (домашнє завдання) – презентація командами членам журі обраних коктейлів. І найцікавішим, безумовно, був третій конкурс – практичний, у якому представники команд готували два види коктейлів із використанням барного інвентаря. Учасники команд під гучні оплески вболівальників старалися приготувати найсмачніший коктейль для членів журі.

Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена

Підсилювали радісну, жваву атмосферу заходу пісні у виконанні студентки І курсу факультету менеджменту, спеціальності "Туризм" Марії Подолянчук.

Настав хвилюючий момент оголошення результатів, яких чекали команди. За рішенням журі, найкращими барменами стали учасники команди «Sunrise». Обидві команди отримали цінні призи і дипломи учасників та переможців. Приємною несподіванкою для команд стали ще й солодкі призи.

У заключному слові декан факультету менеджменту Наталія Вернюк подякувала командам за участь, відзначила їх креативність, побажала міцного здоров’я та висловила сподівання про те, що проведення конкурсу стане традиційним.

До теплих слів вдячності приєдналася й завідувач технологічного відділення Уманської філії Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу Олена Назарова, яка подякувала за співпрацю між навчальними закладами, відзначила компетентність капітанів команд та побажала учасникам отримувати задоволення від навчання та обраної професії.

Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена
Відзначаємо Міжнародний день бармена

Тож хай напій під назвою «коктейль», який увійшов в історію завдячуючи своїм властивостям бадьорити, буде тільки корисним для здоров’я!

                                Надія Зубова, методист Центру культури і виховання