02.09.2024 401

Відзнаку «Агроном Року» зі ста найкращих агрономів України отримав випускник Уманського національного університету садівництва

Володимир ГАЛАСУН на сьогодні є одним з кращих агрономів України. І про це свідчить не лише професійна діяльність на посаді успішного менеджера з агрономічних питань ТОВ «АгроРось». Цього року за професіоналізм, віддану працю, впровадження новітніх технологій та збереження родючості української землі Володимир Іванович нагороджений відзнакою від експертної ради The UkrainianFarmer.

Відзнаку «Агроном Року» зі ста найкращих агрономів України отримав випускник Уманського національного університету садівництва
Відзнаку «Агроном Року» зі ста найкращих агрономів України отримав випускник Уманського національного університету садівництва

Уродженець села Драбівка Корсунь-Шевченківського району, Володимир ГАЛАСУН почав свій професійний шлях з навчання в Уманському національному університеті садівництва. Батько Іван прищепив любов до роботи на землі обом синам — Володимиру та Валентину, адже і сам у 1972 році закінчив Уманський СГІ, факультет агрономії. У 1986 році юний випускник 10 класу Драбівської школи Володимир приїхав до сільськогосподарського інституту в Умані з рішучістю навчитися дбати про родючі українські ниви. Юнак вступив до лав студентів агрономічного факультету та жодного дня не пошкодував про це. Досі пам’ятає кімнату/ де мешкав під час навчання у гуртожитку №1 та студентські прекрасні роки. З теплом згадує викладачів-наставників: Віктора Прокоповича СИГИДУ, Івана Петровича ЧУЧМІЯ, Миколу Васильовича НЕДВИГУ — це викладачі, які у спадок передають любов до праці на землі та вміння дбайливого ставлення до неї, люди, які є справжніми Ангелами охоронцями і патріотами рідної країни.

Завершивши навчання, Володимир Іванович розпочав власний шлях успішного агронома. Починав у колгоспі «Демітрієво», далі були ТОВ «НИВА», «Олександрівський Агро Холод» і, нарешті, в компанії «АгроРось», де став одним з засновників й очолив «Агроцентр» з демонстраційними ділянками при підприємстві. Нині товариство займається виробництвом і реалізацією високопродуктивного посівного матеріалу закордонної та вітчизняної селекції, всіма видами мінеральних добрив і добрив для позакореневого підживлення, тож демонстрація впливу їх на висіяні на полігоні гібриди демонструє вдалі проєкти в країні.

Секрети успіху та побажання від агронома року Володимира Івановича ГАЛАСУНА: «Помилки були й будуть, не варто їх боятися. Нині нашим святим обов’язком є вчитися, пізнавати, бути активними та наполегливими, любити справу, якою займаєшся, та плекати її мов власне дитя. Уважність і професіоналізм приходять до стійких і цілеспрямованих, особливо у час, коли такою дорогою ціною дається нам кожен сантиметр української землі. Вдячний захисникам за щоденну можливість жити та працювати!». 

Колектив Уманського НУС вітає свого випускника з високою відзнакою! Володимире Івановичу, ваша роль є визначальною у формуванні якісного врожаю у роки війни. Дякуємо за віддану працю та збереження продовольчої безпеки та родючості української землі, бажаємо міцного здоров’я та щедрих врожаїв у професійній діяльності!