26.04.2014 4956

Вийшов з друку черговий номер журналу «Новини садівництва»

Березневий номер щоквартального науково-виробничого журналу «Новини садівництва» присвячено новим елементам сучасних технологій вирощування, зберігання та ефективним способам реалізації плодів і ягід.

У рубриці «Актуально» повідомляється про нового грізного шкідника плодів кісточкових і ягідних культур – плямистокрилу дрозофілу, що швидко поширюється з Японії по всьому світі.

У рубриці «Захист саду» подано матеріали передового світового досвіду щодо захисту плодових насаджень  від парші та некротичної плямистості листя яблуні.

Розділ «Агротехніка» присвячено новинкам у контурному обрізуванні яблуні (плодова стіна) й особливостям обрізування груші, особливостям проріджування зав’язі, секретам вирощування порічки на шпалерах, а також ефективним способам нівелювання ґрунтовтоми в саду.

У рубриці «За рубежем» висвітлено матеріали симпозіуму «Interpera» щодо вирощування груш і використання плодової деревини після обрізування саду для обігріву будинків, аналіз сортової структури польських плодових садів та новинкам у вирощуванні суниць, а «Нові культури і сорти» надає опис сортів яблуні для безпосередньої реалізації з садівничого господарства.

«Переробка, реалізація» містить матеріали щодо напрямків розвитку післязбиральної обробки плодів, дотримання безпечної роботи персоналу в камерах з регульованим газовим середовищем та аналіз особливостей організації мережевої торгівлі плодами.

Рубрику «Об’єднання» присвячено висвітленню досвіду успішної діяльності південно-тирольської і польської організацій молодих садівників.

«Хроніка» містить матеріали щодо проведеного наприкінці листопада 2013 р. «Свята врожаю» – 31 Міжнародного науково-практичного семінару «Високоінтенсивні технології – в садівництво» в Уманському національному університеті садівництва.

Зацікавлені знайдуть також пропозиції вітчизняних і закордонних виробників плодів і садивного матеріалу, засобів захисту насаджень від шкідників, хвороб та бур’янів, а також технологічного обладнання для догляду за садом, збирання і зберігання врожаю.

Науково-виробничий журнал «Новини садівництва» розпочав свою діяльність з 1993 року. Середовищем, де відбулося його заснування, стала "уманська школа" наукового садівництва, зокрема кафедра плодівництва та виноградарства Уманського національного університету садівництва. Він – один з перших і чи не єдиний періодичний фаховий журнал, де висвітлюються лише питання інтенсивного садівництва.

Вийшов з друку черговий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку черговий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку черговий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку черговий номер журналу «Новини садівництва»

Анотації опублікованих в журналі «Новини садівництва» матеріалів – на сайті www.novsad.com. 

О.В.Мельник,  головний редактор журналу