19.06.2014 4762

Вийшов з друку червневий номер журналу «Новини садівництва»

Вийшов з друку червневий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку червневий номер журналу «Новини садівництва»
Новини садівництва — науково-виробничий журнал, що розпочав свою діяльність у 1993 році. Саме він – один з перших і чи не єдиний періодичний фаховий журнал, де висвітлюються переважно питання інтенсивного садівництва. Можливо, завдяки і йому в Україні з’явилися нові садівничі господарства, які функціонують на засадах новітніх інтенсивних технологій. Поштовхом до створення журналу стала поїздка до Польщі групи співробітників кафедри плодівництва і виноградарства тодішнього Уманського державного аграрного університету.

Саме науковий підхід до вирішення актуальних питань практичного садівництва було покладено в основу діяльності новоствореного загальнодержавного журналу “Новини садівництва”. Уманська школа наукового садівництва стала саме тим середовищем, де відбувалося його започаткування.

Червневий цьогорічний номер журналу присвячено новим елементам сучасних технологій вирощування та ефективним способам реалізації плодів і ягід. На обкладинці показано монтаж накриття черешневого саду сіткою для захисту від птахів у Німеччині.

Вийшов з друку червневий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку червневий номер журналу «Новини садівництва»
У рубриці «Актуально» повідомляється про ще одну причину опадання листя яблуні, яке пошкоджується новим грибковим захворюванням.

У рубриці «Захист саду» подано матеріали передового світового досвіду щодо захисту плантацій суниці від хвороб та запроваджену в Польщі ефективну систему моніторингу популяції шкідників.

Розділ «Агротехніка» присвячено технології вирощування яблук провідних ринкових сортів, удобренню садів з поливною водою (фертигація), а також комплексній механізації ягідників та німецькому досвіду вирощування суниць.

У рубриці «За рубежем» висвітлено матеріали польського досвіду щодо підвищення ефективності насаджень черешні, досвіду Шотландії з вирощування малини, подано опис нового плівкового тунелю для ягідників, а також голландський досвід запровадження супутникової геолокації садів.

«Нові культури і сорти» надає опис ефективних сортів яблуні для виробництва і торгівлі.

«Переробка, реалізація» містить матеріали щодо організації торгівлі плодами через інтенрен-платформу.

Рубрику «Об’єднання» присвячено висвітленню досвіду діяльності польського фертигаційного клубу.

Зацікавлені знайдуть також пропозиції вітчизняних і закордонних виробників плодів і садивного матеріалу, засобів захисту насаджень від шкідників, хвороб та бур’янів, а також технологічного обладнання для догляду за садом, збирання і зберігання врожаю.

О.В.Мельник,  головний редактор журналу