08.01.2015 5107

Вийшов з друку грудневий номер журналу «Новини садівництва»

Заснований за ініціативи кафедри плодівництва та виноградарства Уманського національного університету садівництва щоквартальний науково-виробничий журнал «Новини садівництва» видається з 1993 року.

Грудневий номер журналу присвячено новим елементам ефективних технологій вирощування плодів і ягід.

У рубриці «Актуально» подано матеріали щодо випробування в саду гербіцидів і загрози насадженням груші від бурої плямистості листя.

У рубриці «Захист саду» висвітлено небезпечність Раундапу, розглянуто способи ефективного захисту садів і ягідників від птахів та економічний аспект пошкодження дерев мишоподібними гризунами.

У рубриці «Розсадництво»  розглянуто ефективність застосування в інтенсивному саду так званих «семимісячних» саджанців, а найбільш об’ємну рубрику «Агротехніка» присвячено висвітленню передового досвіду з формування й обрізування вісеподібної крони та удобрення садів зерняткових культур.

У рубриці «За рубежем» за матеріалами міжнародного симпозіуму “Prognosfruit”, що відбувся у столиці Туреччини м. Стамбулі 6-8 серпня 2014 р., розглянуто тенденції виробництва груш у Європі і світі; висвітлено також результати досліджень голландських вчених з агротехніки суниць.

 «Переробка, реалізація» містить рекомендації щодо запобігання втратам плодів під час тривалого зберігання.

Рубрику «Об’єднання» присвячено розгляду напрямків діяльності польської Асоціації розвитку інтенсивного садівництва і її здобутки протягом 25 років існування.

Зацікавлені знайдуть перелік опублікованих матеріалів у журналі «Новини садівництва» протягом 2014 року, а також пропозиції вітчизняних і закордонних виробників плодів і садивного матеріалу, засобів захисту насаджень від шкідників, хвороб та бур’янів і технологічного обладнання для догляду за садом, збирання і зберігання врожаю.

Анотації опублікованих в журналі «Новини садівництва» матеріалів – на сайті www.novsad.com.

Вийшов з друку грудневий номер журналу «Новини садівництва»
Вийшов з друку грудневий номер журналу «Новини садівництва»

Олександр Мельник,

завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, головний редактор журналу