20.10.2013 5252

Вийшов з друку третій номер журналу «Новини садівництва»

Заснований за ініціативи кафедри плодівництва та виноградарства Уманського національного університету садівництва щоквартальний науково-виробничий журнал «Новини садівництва» видається з 1993 року. Вересневий номер присвячено новим елементам сучасних технологій вирощування плодів і ягід.

У рубриці «Захист саду» подано матеріали щодо захисту насаджень суниці від шкідливого люцернового клопа, «Розсадництво» містить матеріали з вирощування касетної розсади суниць, відсадків слаборослої підщепи черешні ВСЛ-2 та окремих агрозаходів виробництва підщеп і саджанців абрикоса й грецького горіха.

Найбільш об’ємну рубрику «Агротехніка» присвячено способам покращання грунту в саду, запровадженню механізованого обрізування яблуні та груші (плодова стіна), післязбиральному удобренню саду і плантації суниць. Тут подано також об’ємний матеріал з вирощування суниць у плівковому тунелі та з механізації садівничих процесів, зокрема комбайнового збору врожаю малини.

У рубриці «За рубежем» розглянуто новинки у вирощуванні суниць та з виробництва ягідних культур в Італії, а «Нові культури і сорти» містять сорти яблуні Амброзія та Пінова, що випробовуються в умовах України.

«Переробка, реалізація» містить матеріали щодо особливостей зберігання перспективного сорту яблук Хонейкрісп, а також новітні розробки для зменшення втрат плодів під час тривалого зберігання.

Рубрику «Асоціації» присвячено висвітленню досвіду успішної діяльності польської асоціації плодових розсадників.

Зацікавлені знайдуть також пропозиції вітчизняних і закордонних виробників плодів і садивного матеріалу, засобів захисту насаджень від шкідників, хвороб та бур’янів, а також технологічного обладнання для догляду за садом, збирання і зберігання врожаю.

Анотації опублікованих в журналі «Новини садівництва» матеріалів – на сайті www.novsad.com

Професор О.В.Мельник,

завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, головний редактор журналу