24.11.2015 5960

Виробництво соків – складова спеціальності

Студенти інженерно-технологічного факультету, які навчаються за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробка плодів і овочів», під керівництвом викладачів випускової кафедри Анастасії Токар та Олени Василишиної, відвідали підприємство ООО «Еко-Сфера» («Вінніфрут»), що знаходиться в м. Калинівка Вінницької області. 

ООО "Еко-Сфера" (Вінніфрут) м. Калинівка, Вінницька область
ООО "Еко-Сфера" (Вінніфрут) м. Калинівка, Вінницька область

Під час цієї поїздки ми побачили  та дізналися безліч цікавого, що допоможе нам у вивченні спеціальних дисциплін «Технологія консервування», «Технологічне обладнання галузі», «Контроль якості та безпеки продукції галузі» та ін. На підприємстві, що стало об’єктом вивчення, працюють сучасні технологічні лінії з виробництва концентрованих соків і пюре асептичного консервування, лінії фасування соків у сучасну багатошарову консервну тару (пакети Тетра Пак). Технологи заводу, які прийняли нас дуже щиро, провели незабутню екскурсію на самому виробництві та в лабораторії. А на завершення почастували студентів продукцією, що виробляється на заводі.

Приємно було зустріти наших попередників - випускників Віру Гнітько та Івана Гулько,  які успішно працюють на цьому підприємстві. 

Виробництво соків – складова спеціальності
Виробництво соків – складова спеціальності

На зворотньому шляху ми відвідали музей жертв нацизму (м. Вінниця), який своєю багатою історією залишив незабутні враження у кожного з нас. Дякуємо керівництву підприємства, університету та викладачам кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів за організацію чудової поїздки!

 Альона Білоус, студентка 41-т групи