17.04.2022 4167

Вітаємо з Вербною неділею!

Шановна університетська родино!

Нині ми з вами, разом з великою спільнотою християн східного обряду, відзначаємо Вербну неділю – вхід Господній в Єрусалим. Це свято відкриває Страсний тиждень – сім днів, протягом яких Христос пройшов шлях від вселенської народної любові до розп’яття та воскресіння. Це час, коли оголюється сутність людини, період випробувань, що завершується перемогою добра над злом, віри та любові над хибністю думок і ницістю духу.

Нині ми є свідками й учасниками складного та знакового збройного протистояння України невігластву, жорстокості, божевільній тваринній агресії нелюдів в образі людському. Але наша світла молитва,  віра та любов, щирість сердець і єдність духу здатні творити дива. Тож ми неодмінно подолаємо середньовічне ординське плем’я та відстоїмо своє споконвічне право жити вільним людьми на рідній землі!

У цей світлий день хай кожного з нас торкнеться Божа благодать і збудеться найзаповітніша мрія: мирне небо, щасливі люди та посмішки дітей у вільній, суверенній, незалежній, квітучій Україні!

Зі святом!

Ректорат

Профком

Студрада