22.09.2013 5279

Вітаємо з Днем машинобудівника!

Похмурим і дощовим видався день 20 вересня у природі. Однак теплі почуття і щирі посмішки зігрівали присутніх у залі будинку культури м. Умань, де проходили урочистості з нагоди вшанування людей такої необхідної і водночас неймовірно тяжкої праці – машинобудівників.

Машинобудування є однією з визначних рис технічно розвиненого суспільства. Саме здатність створювати різноманітні машини і прилади, знаряддя виробництва та предмети споживання стимулює людство до пошуку новітніх шляхів розвитку та удосконалення, сприяє поглибленню науково-технічного прогресу, забезпечує інтенсифікацію виробництва та процвітання різних сфер економіки держави.

Під позивні музики ведучі Дар’я Приходько та Олександр Гончаренко розпочали святкові урочистості та запросили до слова керівника ПАТ «Уманьферммаш», почесного громадянина Черкащини та міст Умань і Рожище, повного кавалера орденів «За заслуги» та «Ярослава Мудрого IV ступеня», заслуженого машинобудівника України, депутата Черкаської обласної ради Ліпкана Анатолія Васильовича, який привітав винуватців свята та усіх присутніх зі святом.

За дорученням керівництва ПАТ «Уманьферммаш», начальник відділу організації праці і заробітної плати Дем’янкова Наталія Василівна  оголосила святковий наказ по підприємству про вручення нагород кращим працівникам.

Від імені науково-педагогічного колективу Уманського національного університету садівництва всіх машинобудівників з професійним святом привітав проректор з науково-педагогічної роботи із відокремленими структурними підрозділами, доктор с.-г. наук, професор Заморський Володимир Васильович: «Ви працюєте в одній із найскладніших галузей промисловості, вкладаючи власні сили, завзяття, знання у кожну з сотень деталей, які потім стають частинкою високотехнологічних конструкцій світового рівня. Завдяки вашим трудовим досягненням машинобудування завжди було і залишається важливою складовою частиною промисловості міста і країни, а продукцію знають та цінують далеко за її межами… Складаємо вам глибоку шану за самовіддану працю та життєвий запал. Бажаємо міцного здоров’я вам, щастя, миру, злагоди, наснаги, нових успіхів і здобутків у такій важливій для всієї держави справі та просимо на знак пошани і вдячності прийняти наш подарунок – святковий концерт, який підготували творчі колективи Уманського національного університету садівництва».

Під гучні оплески святковий концерт розпочав жіночий вокальний ансамбль «Чарівниці» піснею «Святкова». Особливий подарунок – пісню «Есть только миг» у виконанні Івана Смірнова – присвятили керівнику ПАТ «Уманьферммаш» Анатолію Васильовичу Ліпкану – господарю з великої літери, вмілому фахівцю та мудрому керівнику.

Барвистий віночок звився з мелодій пісень у виконанні Костянтина Белінського, Дар’ї Приходько, народного самодіяльного жіночого вокального ансамблю «Криниченька», Марії Подолянчук, чоловічого вокального гурту «Краяни», ансамблю пісні і танцю «Хлібодари», якими вшановувалася праця усього колективу підприємства. Осяйні посмішки викликали у винуватців свята та всіх присутніх виступ учасників народного аматорського студентського театру естрадних мініатюр «Добродії» та танці «На стільцях» (виконавці Максим Дубчак і Віталій Віньгін), «Кумасі», «Калинка» (ансамбль танцю профспілок України «Нивка»).

«Щастя, добра і любові» – саме таким було фінальне музичне побажання творчих колективів Уманського національного університету садівництва машинобудівникам нашого міста.

Зі святом вас – з Днем машинобудівника! Нехай ніколи не згасне вогонь надії і завзяття в очах, прогресивні ідеї допомагають долати усі перешкоди та втілюються в життя,  міцне підґрунтя накопиченого колективом досвіду слугує опорою для нових звершень, а рідна земля багатіє від вашої натхненної праці!

 

Прес-центр університету